Petra Schoberová (Petra Schoberová)

Petra Schoberová, 8. 9. 2016, 15.11

My to řešili jen na začátku co jsme se o miminko začali snažit, měla jsem po vysazení HA hodně nepravidlenou MS a po každé sem si myslela že už a nic několikrat jsem navstivila svého tehdejšího gynekologa, na první navsteve jsme si dobře popovídali, zeptal se mě jak dlouho se snažili atd atd, pak mě ujistil a řekl že po pul roce dalším udelame vysetření mě i partnera a popřípadě zkusíme uměle,rekl mi že vzhledem k me postave to bude obtížnější ale ze to zvladneme, odchazela jsem plna dobrých dojmu.. Na další návsteve už to tak vesele nebylo, to po mě pomalu štekal at na díte zapomenu ze sem tlusta a že ani normalně a ani umele že se nepovede a ze se s tím muzu rozloučit atd atd.. byla jsem zrala tak na psychiatrii.. No, jeste nejakou dobu me kazda reklama s miminkem a každy kocarek co jsem potkala rozbrecel, pak sem se na to vykaslala, MS sem prakticky nemela, takže sme nic neresili ... Proste sme si uzivaly zivota.. Asi rok na to jsme se stehovali, no a ten rok v rijnu jsem zjistila ze jsem tehotna (MS jsem nemela 8 měsicu tak je nase mlade asi ze dvou spermii :D ).. A bylo to, takže opravdu psychika udela neskutečne moc a asi opravdu nejlepší je se na to proste vykaslat ..Celkove nam to trvalo tri roky

Pavlína Kosecová (pavlakosec)

pavlakosec, 31. 5. 2016, 10.11

Tím, že jsem zdravotní sestra, tak když nám nešlo otěhotnět přirozeně více jak rok, tak jsem to hned začala řešit. Po odborné pomoci a po 2inseminacích máme doma krásného chlapečka. Je mi jasné, že druhé mimi nepůjde jinak, takže nebudeme dlouho čekat a půjdeme rovnou pro pomoc. Opravdu nechápu proč se někdo trápí několik let a raději nevyhledá pomoc a poté se neraduje z potomka. Není to tak hrozné. A co bychom pro to naše vytoužené miminko neudělali.

Lucie Chlumecka (louskacek2)

louskacek2, 27. 5. 2016, 13.17

Tak ja mela problém s prvním otěhotněním. Mela jsem v dětství slepaka a navíc i dědicne moje rodiče po me neměli hned sourozence neslo to. Po dvou letech snažení jsme skončili v centru oba naprosto zdraví. ...psychika nic moc. První inseminace nic....druha se nastesti povedla. Při dalším tehu jsme nechali opět volny průběh zintenzivnili sex pac jsem nikdy moc nepoznala ovulaci a do třech měsíců byl úspěch. Nicméně kdo sám neprožije neúspěch neví jake to je bylo to pro me dost stresující. A otázky typu tak co? Me ještě vic srážely na kolena.

Petra Smolová (ppetaa27)

ppetaa27, 13. 5. 2016, 20.22

Kvuli mimodeloznimu tehu mi vzali jeden vejcovod a i tak jsem otehotnela do mesice. Asi jsme se zrovna trefili do ovulace.

Martina Richterová (Martina Richterová)

Martina Richterová, 11. 5. 2016, 20.44

Bohužel velmi časté téma v dnešní době a o té psychice bych mohla napsat knihu. Jenže "nemyslet na něco", co člověk tolik chce a po čem moc touží, jde prostě velmi špatně

Anna K.

Anna K., 29. 4. 2016, 9.53

Psychika je velmi důležitá. Prostě ta to nemyslet. My jsme se s manželem snažili 10 měsíců než se povedlo Nepila jsem alkohol, přestala jsem kouřit apod. po půl roce jsem si říkala, že to není možné,že je něco špatně a že nás čekají všechny ty "fajn věci" jako spermiogram atd. Pak jsem to vzdala, přihlásila jsem se na vysokou, a v době kdy jsem se nechovala zrovna vzorně jsem otěhotněla teď si tak říkam, že našich 10 měsíců je nic oproti mé sestře, která otěhotněla přirozenou cestou po 13letech!!! A to má jen jeden vaječník a vejcovod průchozí jen s 80%!!!! IVF se u ní nikdy nezdařilo. Takže dámy hlavu vzhůru

Zuzana Lišková (Zuzka Čtvrtečková)

Zuzka Čtvrtečková, 28. 4. 2016, 18.09

Když jsme se rozhodli pro druhé dítě, mysleli jsme si, že to půjde hned. Jaké bylo překvapení, když se zadařilo až po půl roce, takže chápu ty, kterým se dlouhodobě nedaří, že propadají zoufalství. U mně šlo o poruchu ovulace.

Jana Velinská (Jana V.)

Jana V., 16. 4. 2016, 20.23

bohužel ve svém okolí mám hodně kamarádek, které nemožnost otěhotnět aktuálně řeší

Iveta Láznická (lazna)

lazna, 13. 4. 2016, 17.10

je to síla

Lucie Čížková (nocken)

nocken, 10. 4. 2016, 18.36

Když to tak pročítám, jaké komplikace mohou ztížit početí dítěte, vážím si čím dál víc, svých dvou zdravých dětí počatých přirozeně a bez čekání.