sarkasmiskova: Poradny

Nejnovější dotazy na tohoto odborníka: (59)

Nejnovější dotazy do poradny vložené uživatelem: (0)

Nejnovější příspěvky do poradny: (43)

Chůze po špičkách, 4. 3. 2020, 22.12

Dobrý den, po špičkách někdy chodí děti, které "neposedí". Píšete, že je hyperaktivní a na špičkách ze z 90%, což znamená, že JE neposedný a na paty se občas dostane, tudíž nejde o trvalý stav, ale podle mě je to právě projev jeho hyperaktivity. Zamýšlela bych se tedy nad opožděním řeči, což je pro posouzení zkušeným klinickým logopedem a zároveň nad tím, zda se váš syn umí soustředit alespoň chvilku na jednu činnost - např. sestavení dětské stavebnice, vkládání tvarů do kostky s otvory apod. Pokud chcete, napište mi na mail sarka.smiskova@seznam.cz

10 tydnu, 12. 9. 2019, 22.26

První úsměv dítěte obecně je popisován kolem druhého měsíce. Ovšem nelze hodnotit pouze tuto dovednost a vyvozovat z ní závěry do budoucna. Doporučuji poradit se s vaším dětským lékařem, zda váš syn odpovídá vývojovým předpokladům po stránce pohybové i psychické.

Styl behu batolete, 25. 2. 2019, 17.15

Ve 23 měs. při běhu má ještě trochu nárok snižovat úroveň dovedností, které má při normální chůzi. Běh je přeci jen trochu náročnější, potřebuje užší bázi. Svědčí to ovšem o tom, že vaše dcera může být koordinačně méně nadaná, problémy jí dělá práce s těžištěm, může mít trochu snížené svalové napětí. Nechte ji co nejvíce chodit i běhat v terénu, v lese, do kopečka, po nerovném trávníku, berte ji na dětské hřiště, pokud máte možnost, choďte na nějaké všestranné cvičení, např. rodiče s dětmi. Byla by pro vás jistě vhodná hipoterapie, ale pouze pod vedením zkušeného a certifikovaného fyzioterapeuta (nutná precizní kontrola postavení pánve během terapie). Pokud chcete řešit s odborníkem, vyhledejte fyzioterapeuta, specialistu pro dětskou rehabilitaci (pohybový vývoj).

Zaklání hlavičku, 3. 2. 2019, 22.46

Ano, tento stav si žádá konzultaci s pediatrem, následně s neurologem nebo fyzioterapeutem, specializovaným pro dětskou rehabilitaci a fyziologický vývoj dítěte.

Nerada bych vás strašila, ale asi by to chtělo zkouknout odborníkem na pohybový vývoj. Váš syn si v něm trochu udělal guláš a obávám se, že má trochu potíže s kontrolou středu těla a s prací s těžištěm. Nepracuje mu zřejmě svalově správně bříško proti zádům. Doporučuji opravdu někam zajít a řešit to, dokud je malý, pak se to vše řeší daleko složitěji. Mohl by si odnést sklony k vadnému držení těla a potížím s páteří. Najděte si ovšem opravdu někoho, kdo rozumí dětskému pohybovému vývoji.

Hypermobilni klouby, 25. 6. 2018, 21.31

Dobrý den, je nutno posoudit, zda se jedná o hypermobilitu kloubní, nebo hypotonus (snížené napětí svalstva), což posoudí dětský neurolog. Batolecí věk je široký pojem, nepíšete, jaký je skutečný věk dítěte, ovšem pokud dítě samostatně chodí a má nějaké potíže tohoto typu, které např. ovlivňují jeho koordinaci, měla byste se poradit s pediatrem, který vás případně odešle na specializované vyšetření.

Doporučuji vyhledat specialistu pro dětskou fyzioterapii, který může na základě testů zralosti centrálního nervového systému určit, zda se jedná o harmonické opoždění vzpřimování, nebo jde o nějaký kineziologický problém. Pokud dcera při plazení nenakročí střídavě kolínkem, rozhodně bych vyšetření neodkládala. Pokud máte zájem, kontaktujte mne na sarkasmiskova@seznam.cz

Psychomotorický vývoj, 3. 8. 2017, 22.06

Vaše dcera by se už měla zvládnout opřít o natažené ruce a preference jedné strany při přetáčení není zcela v pořádku. Není možno říci, zda je třeba cvičit Vojtovu metodu, je třeba navštívit neurologa, nebo specializovaného a certifikovaného fyzioterapeuta, aby posoudili, do jaké míry je tato abnormita v pohybovém vývoji Vaší dcery problém.

Psychiatricka lecebna, 24. 6. 2017, 23.11

Tak, jak situaci popisujete, si nemyslím, že by šlo o standardní postup. V pěti letech je povinná kontrola praktického dětského lékaře, kde dítě, mimo jiné, má za úkol malovat a překreslovat různé tvary. Je mi divné, že by lékařku viděl Váš synovec poprvé, toto vyšetření probíhá na dětském středisku, kam dítě normálně dochází v případě nemoci či na prohlídky a očkování. Každopádně švagrová má možnost volby, ke kterému pediatrovi bude s dítětem chodit. Dítě s ADHD by dále mělo být v péči specialisty a to jak v oboru psychologie, tak ve speciální pedagogice. Jediné, co mohu doporučit je vyšetření u jiného odborníka, s kterým se švagrová lépe dohodne a který jí i vysvětlí (což je jeho povinnost), proč a kam by měla se synem docházet, nebo jak doplnit vyšetření. Přeji brzké vyřešení této nepříjemné situace.

Hypertonus, 5. 6. 2017, 11.59

To je chyba v nabídce služeb, držím palce. pokud chcete, kontaktujte mne na mailu sarkasmiskova.isar@gmail.cz

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací