Zvěřinová sekaná

zobrazeno 877×

Vložil(a): Lucie2, 1. 11. 2014 19.46

30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

hořčice
1 lžíce
houska
1 ks
koření divočina
1 lžička
hladká mouka
1 lžička
slanina
80 g
smetana
na namočení housky
vejce
2 ks
sůl
podle potřeby
mleté vepřové
200 g
mleté ze zvěřiny
200 g
zakysaná smetana
250 ml

Ze všeho nejdříve si semeleme srnčí, jelení, dančí a vepřové maso. Dobře jej promícháme a začneme přidávat ingredience - vejce, žemli pokapanou smetanou, sůl, koření a na kostičky nakrájenou slaninu. Vše důkladně promícháme. Poté si namočíme ruce a vytvarujeme šišku. Tu vložíme do vymazaného pekáčku a podlijeme trochou vody. Sekanou dáme do předem vyhřáté trouby a zvolna pečeme. Podle potřeby podléváme. Až je sekaná hotová, vyjmeme ji a do výpeku dáme hořčici + smetanu rozmíchanou s moukou. Ješte chvíli povaříme a poté přecedíme. Zvěřinová sekaná se smetanou se podává s houskovým knedlíkem či vařenými bramborami.

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (7 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.10

Musí být božská.

mckvak, 25. 11. 2015, 15.12

Mam plnou pusu slin!

a.nnysek, 17. 11. 2015, 8.00

vyzkouším

joice, 16. 11. 2015, 20.32

chutná

jitka46

jitka46, 25. 9. 2015, 23.27

snad někdy v budoucnu vyzkouším

Janak, 9. 6. 2015, 15.17

Škoda, že nemám zdroj zvěřiny.

inglulie2, 7. 12. 2014, 19.46

Vyborne! Mam moc rada sekanou!

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight