Steak z mletého jeleního masa se zeleninou

zobrazeno 295×

Vložil(a): Lucie2, 2. 11. 2014 18.40

Bez vajec 30 min. - 2 hod. mírně ostré složitější

Ingredience:

hladká mouka
podle počtu strávníků
máslo
podle počtu strávníků
vývar
podle počtu strávníků
bobkový list
podle potřeby
celer
podle počtu strávníků
cibule
podle počtu strávníků
mrkev
podle počtu strávníků
petržel
podle počtu strávníků
pepř a sůl
podle chuti
koření chilli-šípek
podle potřeby
mleté jelení (polotovar)
podle počtu strávníků

Steaky z jeleního masa malinko osolíme, opepříme, posypeme z obou stran kořením chilli-šípek a obalíme v hladké mouce. Zeleninu nakrájíme na kostičky, posypeme kořením divočina a dáme do pekáčku orestovat na lžíci másla spolu s novým kořením a bobkovými listy. Steaky zprudka opečeme na oleji z obou stran a přidáme je na zeleninu. Zalijeme vývarem, nebo vodou s masoxem - (cca 1 a 1/2 dcl) a pečeme v troubě zhruba 35 min.

Můžeme, pokud chceme zeleninu propasírovat a zahustit smetanou, nebo ji necháme vcelku a podáváme se steaky podlité šťávou z výpeku.

Steak (polotovar) obsahuje:

40% jeleního masa

30% kančího masa

30% hovězího masa

Provensálské koření, strouhanku, jedlou sůl, pitnou vodu, pšeničnou mouku.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (5 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.11

Veluce lákavé.

mckvak, 25. 11. 2015, 15.09

Jenze kde vzit jelena?

joice, 17. 11. 2015, 16.27

je proste famózny

a.nnysek, 17. 11. 2015, 8.32

dala bych si

jitka46

jitka46, 20. 9. 2015, 22.51

po tom by se u nás jen zaprášilo

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight