Srnčí ragú

zobrazeno 484×

Vložil(a): Lucie2, 1. 11. 2014 19.04

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

cibule
1 ks
citron
1/2 ks
cukr krupice
2 lžička
červené víno
1 dcl
hladká mouka
3 lžíce
sůl a ocet
podle chuti
koření na divočinu
podle chuti
kořenová zelenina
100 g
rajský protlak
4 lžíce
žampiony
1 hrst
srnčí maso
1 kg

Srnčí maso zbavíme loje, opláchneme vlažnou vodou a nasekáme na malé kousky. Zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme na plátky a dáme na tuk do kastrolu s cukrem a divokým kořením osmahnout dozlatova. Základ zalijeme vodou, vmícháme srnčí maso a dusíme pod poklicí doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme hladkou mouku a po zasmahnutí zalijeme vývarem nebo vodou. Rozmícháme a povaříme za stálého míchání. Omáčku dochutíme protlakem, octem, cukrem, citronem a před koncem varu přidáme trochu červeného vína. Omáčku přelijeme přes cedník zpět na maso. Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do omáčky a masem krátce podusit.

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo bramborové krokety.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (5 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

pavlis, 24. 4. 2016, 20.10

to vypadá úžasně!! Dělám podobně s hovězím masem, jen kvůli dětem mixuju (schovávám) zeleninu a přidávám tymián Příště přidám dle receptu žampasy, to je suprer bonus

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.09

Lzxusní! To musí vonět!

mckvak, 25. 11. 2015, 15.02

Luxusni recept

a.nnysek, 17. 11. 2015, 8.22

vypadá to úžasně

joice, 16. 11. 2015, 21.43

lahôdka

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight