Kančí plec s šípkovou omáčkou

zobrazeno 555×

Vložil(a): Lucie2, 2. 11. 2014 18.20

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. velmi složitý

Ingredience:

citronová šťáva
2 lžíce
červené víno
200 ml
hřebíček
3 ks
kančí plec
800 g
šípková marmeláda
2 lžíce
hladká mouka
3 lžíce
ocet
300 ml
sušené šípky
2 lžíce
skořice
1 špetka
sůl
podle potřeby
sušený tymián
1/2 lžička
zvěřinový vývar
500 ml

Kančí plec důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Vložíme ji do octové vody s troškou tymiánu a vaříme asi 120 minut doměka. Do kastrůlku nalijeme vývar, víno, přidáme sušené šípky, šípkovou marmeládu, skořici, hřebíček, sůl, tymián a citronovou šťávu. Pořádně promícháme a povaříme pět minut. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody. Necháme ji asi 15 minut zvolna provařit. Měkké kančí maso nakrájíme na tenké plátky. Hotovou omáčku přecedíme přes cedník, podle potřeby dochutíme solí a přelijeme jí plátky masa. Podáváme s petrželovými knedlíky a zdobíme bylinkami.

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (6 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.11

Luxusní klasika.

mckvak, 25. 11. 2015, 17.08

Tohle je klasika, ale malokdo ho umi udelat fakt dobre. Dobrota!

a.nnysek, 17. 11. 2015, 8.09

vypadá to výborně

joice, 16. 11. 2015, 20.59

perfektné

Janak, 9. 6. 2015, 15.31

To vypadá moc dobře!

inglulie2, 7. 12. 2014, 20.37

mnam

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight