Mátový sirup

zobrazeno 168×

Vložil(a): szendrejka, 14. 6. 2016 20.28

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Máta
- množství dle chuti
Cukr
- množství dle chuti
Citrón
- množství dle chuti
Kyselina citrónová
- špetka

Mátu si nasekáme nebo nakrájíme, zalijeme vodou, aby byla ponořená (proto záměrně nepíšu množství). Přidáme na kolečka citrón a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme do druhého dne. Pak "vyždímáme" a scedíme, přidáme cukr (dávala jsem na 2,5 litru tekutiny necelé kilo cukru), přidáme špetku kyseliny citrónové a vaříme, dokud nemáme tu správnou hustotu sirupu ;)

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (10 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Sooňaa, 18. 11. 2016, 0.27

Jak dlouho.prosim vydrzi? Konecne vim co s matou,ktera.roste jak plevel na zahrade

Zdeňka S., 13. 8. 2016, 23.56

Ten nám dělala maminka

Pavla33, 10. 7. 2016, 2.58

máta je perfektní v léte, mam ji moc ráda

porsche, 17. 6. 2016, 7.56

Prave jsem naplnila do sklenic a rovnou ochutnala,je vyborny!

Blankasiro, 15. 6. 2016, 20.41

Do čeho pak používáte? jen jako šťávu nebo i nějaké léčebné účinky?

benca, 15. 6. 2016, 20.02

ja lubim matovy caj so zazvorom

porsche, 15. 6. 2016, 8.42

Diky za recept,matu mam ve 3 velkych kvetinacich aspon ji trochu ubyde

nikihiphop, 15. 6. 2016, 0.30

skvělý a osvěžující

skřítek, 14. 6. 2016, 23.11

Výborná věc, stejným postupem dělávám třeba i z meduňky...

szendrejka, 15. 6. 2016, 5.41

A na ten se zrovna chystám Meduňka se mi zase šíleně rozrostla. Takže budu informovat, jak jsem dopadla

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight