Kysané zelí - domácí!!!

zobrazeno 143×

Vložil(a): szendrejka, 26. 9. 2016 21.16

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. složitější

Ingredience:

Zelí
40 kg
Cibule
1-3 kg
Sůl a kmín
- množství dle chuti

Zelí nakrouháme a vkládáme do zeláku, přidáváme cibuli, prosolujeme a přidáváme, kdo má rád i kmín. Tady záleží na chuti. Zelí postupně uducáváme ( kdysi se šlapalo) aby pěkně pustilo šťávu. Nádobu poté uzavřeme a do žlábku nahoře nalijeme vodu, abychom ho utěsnili. No a pak už necháme pracovat přírodní šťávy :)

Asi po měsíci zelí zavařuji do sklenic, abych nemusela pokaždé otvírat celý zelák. Je to výhodnější a mám to vždy na jedno vaření. 

 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (13 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Ptáče 76, 10. 12. 2016, 19.40

mňamka

Petra Schoberová, 7. 12. 2016, 7.14

dělavali jsme s babičkou, moc dobré

Fuga, 6. 12. 2016, 8.33

u nás šlapou děti .-)

louskacek2, 1. 12. 2016, 12.58

mnam nam nastesti dela vzdy tchyne vyborne . Konecne letos uz si muzu dat. V dobe kojeni to bylo nemozne

slunicko, 18. 11. 2016, 12.54

Děda děla a babička mu vždy nadává ze smrdi cely dum. Ale když je hotové tak ji i nám chutna

Sooňaa, 17. 11. 2016, 23.42

Delavali.jsme.take,kdyz jsem byla jeste dite.. bylo vyborne..

Zdeňka S., 22. 10. 2016, 21.23

Nejlepší, taky nakládáme každý rok

jitka46

jitka46, 29. 9. 2016, 21.48

klasika, ale doma ho neděláme

Jarka mmm, 28. 9. 2016, 22.59

Miluju...nejvíc syrové se solí,cukrem a vodou...

Zuzka Čtvrtečková, 28. 9. 2016, 19.47

Přesně takhle dodnes dělá babička...

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight