Jahodová šťáva

zobrazeno 98×

Vložil(a): k.o.r.i.n.e.k, 27. 6. 2016 22.46

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

jahody
1 kg
cukr krystal
900 g
kyselina citronová
10 g
voda
80 ml

Kilo jahod omyjte rozmačkejte a smíchejte s 900 g cukru. Nechte stát do druhého dne. Přidejte k jahodám 80 ml vody a propasírujte jahody přes pláténko, abyste se zbavili pecek. Šťávu zahřejte k mírnému varu a přidejte 10 g kyseliny citronové. Vařte přibližně dvě minuty. Uchovávejte v lednici. Štáva vydrží cca měsíc.
 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (13 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga, 6. 12. 2016, 8.29

jahody většinou sníme, nebo děláme marmeládu,

Zdeňka S., 31. 8. 2016, 8.46

Mňam výborná, letos jsme měli hodně jahod , tak byla šťávička i marmeláda

k.o.r.i.n.e.k, 11. 9. 2016, 12.50

U nás bylo tolik jahod a stejně šťávy málo, jak rychle se vypila

Zdeňka S., 11. 9. 2016, 15.41

Jahodová je prostě nejlepší taky zmizela nějak rychle

Petra Schoberová, 2. 7. 2016, 9.46

nejlepší

jitka46

jitka46, 29. 6. 2016, 23.04

jahodovou šťávu miluju, je osvěžující přímo z lednice

jitkamety, 29. 6. 2016, 14.23

Zrovna včera jsem dělala a je výborná!

petrao, 28. 6. 2016, 17.31

zkusím z rybízu

k.o.r.i.n.e.k, 10. 7. 2016, 22.14

Nevím jestli v případě tohohle receptu rybízová moc neztuhne. Rybíz má vysoké želírovací schopnosti a recept na rybízovou šťávu se myslím liší. Tenhle recept je spíš na jahody ...

petrao, 11. 7. 2016, 8.45

Vyšla mi z toho taková trochu marmeláda ale když se rozmíchá je to oka

k.o.r.i.n.e.k, 11. 7. 2016, 8.51

To jsem si myslela - ona rychle zrosolovatí. . .

petrao, 11. 7. 2016, 9.53

Takzase máme 2v1 marmeládu i šťávu

benca, 28. 6. 2016, 17.04

bez eciek, bio

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight