Jahodová šťáva
Vložil(a): k.o.r.i.n.e.k, 27. 6. 2016 22.46
Kilo jahod omyjte rozmačkejte a smíchejte s 900 g cukru. Nechte stát do druhého dne. Přidejte k jahodám 80 ml vody a propasírujte jahody přes pláténko, abyste se zbavili pecek. Šťávu zahřejte k mírnému varu a přidejte 10 g kyseliny citronové. Vařte přibližně dvě minuty. Uchovávejte v lednici. Štáva vydrží cca měsíc.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (25 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 13. 3. 2021, 14.34
potom sa riedi alebo pije ako dzus?
Trendyterka, 26. 8. 2019, 22.22
Jahody jsou asi všude hodně oblíbené
Žofinka, 10. 1. 2019, 9.09
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 13. 2. 2018, 21.06
jahody nám na štávu nikdy nezbydou
Aliisha, 29. 12. 2016, 21.55
Babička dělávala, když byla velká úroda jahod.
k.o.r.i.n.e.k, 24. 1. 2017, 22.58
Já byla na samosběru a měla jsem fakt tunu jahod
Aliisha, 25. 1. 2017, 15.25
Samosběr je bezva. Tchýně chodí a zásobuje nás