Ghí (přepuštěné máslo)

sledováno 2× zobrazeno 75×

Vložil(a): szendrejka, 20. 4. 2016 21.02

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

máslo
5 ks

Dělávám z 5ks a do sklenice to vychází zhruba něco kolem litru.

Máslo nakrájíme na kousky, dáme ho do rendlíku se silnějším dnem a dělávám ho na úplně tom nejmenším hořáku a na mírném plameni, skoro na co nejméně. Máslo se pomaloučku rozpouští - probublává - a na povrchu se tvoří bílá pěna. Pěnu sbíráme sítkem. Nesmí se míchat!!!! Když je hotovo poznáte podle toho, že se přestane tvořit bílá pěna. Poté máslo přecedíme přes plenu/plátno a nalejeme do zavařovací sklenice. Necháme ztuhnout do druhého dne a poté nám vydrží při pokojové teplotě i několik měsíců. 

Ghí je mnohem jemnější a lahodnější, dobře se roztírá a můžete ho použít všude tam, kam byste použili běžné máslo. Můžeme na něm dokonce i smažit. 

Ajurvéda ho nazývá elixírem života :)

 

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (9 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga, 5. 12. 2016, 20.07

nikdy jsem nevěděla, jak se dělá, teď už vím

Pavla33, 10. 7. 2016, 2.54

dobrá vec

skřítek, 16. 6. 2016, 23.43

Naprosto bezkonkurenční...Používám na všechno. Dělala jsem i podle receptu, kde se máslo pomalu prohřívá cca 8 hod., ale Vaše varianta splní službu podle mě stejně.

k.o.r.i.n.e.k, 31. 5. 2016, 11.58

vypadá to zajímavě

Petra Schoberová, 31. 5. 2016, 10.27

fíha,tak to vyzkouším!

nikihiphop, 27. 4. 2016, 9.56

zajímavý recept

dáša, 24. 4. 2016, 18.55

Výborná věc!

Zuzka Čtvrtečková, 22. 4. 2016, 9.57

Vím, že se dá koupit, ale že se dá takhle lehce vyrobit...

benca, 21. 4. 2016, 22.28

kupujeme v indickom obchode

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight