Domácí pampeliškový med se zázvorem

sledováno 2× zobrazeno 399×

Vložil(a): veru.veru, 23. 4. 2016 19.04

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

pampeliška
400 ks
cukr
2 kg
pomeranč
1 ks
citron
1 ks
limeta
1 ks
meduňka
1 hrst
zázvor
1 ks
  1. Nasbíráme 400 květů pampelišky
  2. Dáme vařit hodinu ve vodě, přidáme citron, limetku, nastrouhaný kousek zázvoru, hrst meduňky, pomeranč
  3. Po hodinovém vaření necháme louhovat do druhého dne
  4. Slijeme, přidáme 2 kg cukru a vaříme do zhoustnutí, trvá to cca 3 hodiny, někdy déle
  5. Nalijeme do skleniček, necháme vychladnout a zavíčkujeme
Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Aliisha

Aliisha, 30. 12. 2016, 15.11

Já jej dostala a byl o dost světlejší. Netuším proč.

Fuga

Fuga, 5. 12. 2016, 20.09

také dělám, ale bez přísad

Pavla33, 10. 7. 2016, 2.54

super se zázvorem sem nedelala

k.o.r.i.n.e.k, 31. 5. 2016, 11.58

chtěla jsem dělat, ale nedostala jsem se k tomu

Petra Schoberová, 31. 5. 2016, 10.26

děláváme,moc dobry

Itany, 16. 5. 2016, 20.41

Take delavam a je vyborny

nikihiphop, 12. 5. 2016, 18.29

Taky vyzkouším ještě jsme nedělaly

k.o.r.i.n.e.k, 4. 5. 2016, 12.59

Pořád nad ním přemýšlím kvůli množství cukru a než se rozhodnu tak asi bude po pampeliškách ...

dáša, 24. 4. 2016, 18.50

Já ho chci vždy zkusit, ale to množství cukru mě opět odradilo.

szendrejka, 30. 4. 2016, 22.44

Dáši, já dávám vždy míň cukru než je v receptech Zrovna ho mám na plotně a v receptu bylo 1kg a dala jsem tak 700g Dělám to tak i do koláčů a buchet, nemusíme tolik cukru

dáša, 30. 4. 2016, 23.33

Já vím, také bych dala míň. Ale stejně mi to přijde až dost. máte ho pak jen do čaje? Nebo mažete k jídlu?

benca, 24. 4. 2016, 17.35

hit jari , vsade ich je plno

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight