Přírodní vepřové ledvinky

zobrazeno 1892×

Vložil(a): Lucie2, 16. 10. 2014 20.07

Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

ledvinky
600 g
máslo
80 g
cibule
80 g
sůl a pepř
1 špetka (podle chuti)
čerstvý tymián
1 hrst
hovězí vývar
500 ml (na podlití)

Ledvinky rozřízněte a opatrně vyřízněte žilky a tučné části. Důkladně je omyjte a osušte. V širším, nejlépe silnostěnném hrnci rozehřejte máslo a dorůžova na něm opečte nakrájenou cibuli. Přidejte mletý kmín a opékejte, dokud nezavoní. Přidejte pokrájené ledvinky a zprudka je orestujte – stačí asi jen 2–3 minuty, ne déle, aby ledvinky neztvrdly. Osolte je a opepřete, podlijte vývarem a 5 minut povařte. Podávejte s chlebem, posypané tymiánem.
Tip - Ledvinky opékejte zprudka a krátce, jinak ztvrdnou.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 28. 5. 2021, 20.51

Tak ty jsem ještě nikdy nedělala, ale recept vypadá moc dobře.

Úča, 22. 2. 2021, 23.22

Já ledvinky na chvíli namáčíme v mléce před přípravou

simsim, 10. 2. 2021, 21.07

Ledvinky už jsem dlouho nevařila, ale pamatuji si, že jsem je musela dost dlouho máčet v mléce, aby nebyly cítit.

danuse11, 2. 11. 2020, 15.04

tak to jsem jěště nezkoušela,musím udělat vypadá to moc krásně a lahodně

Žofinka

Žofinka, 31. 1. 2019, 11.03

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 1. 6. 2018, 22.28

A to já bych je snědla i bez chleba

Mygara

Mygara, 25. 4. 2018, 13.51

ledvinky jsem vařila tak jedenkrát v životě

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 17.23

Určitě bych to snědla, ale nepatří mezi mé oblíbené

Aliisha

Aliisha, 15. 1. 2017, 21.05

Perfektní jídlo

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 20.09

dobrota

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů