Přesnáky

zobrazeno 776×

Vložil(a): Lucie2, 16. 10. 2014 19.07

30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

husí játra
600 g
hladká mouka
1 lžíce
cibule
1 lžíce
husí sádlo
80 g (+ husí sádlo na lokše)
brambory
500 g
polohrubá mouka
150 g
kmín, sůl, pepř
1 špetka (podle chuti)

Brambory uvařte ve slupce do měkka a nechte je zcela zchladnout. Teprve pak je oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla, přidejte k nim mouku a sůl a vypracujte elastické těsto. Postupně z něj vyválejte tenké placky a opečte je nasucho na pánvi. Lokše potírejte sádlem, skládejte na sebe a nechte zapařit. Potřete je sádlem a udržujte teplé. Játra pokrájejte na plátky, okmínujte a obalte v hladké mouce. Cibuli osmahněte na sádle, přidejte játra a z obou stran je opečte, pak je osolte, opepřete a chvíli prohřejte. Zabalte do lokší a podávejte.
Tip - Přesňáky podávejte vždy teplé, nejlépe s půllitrem piva.

Sdílejte:   | 
6

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (11 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 20.10

vypadá to velice dobře

jitkamety, 27. 2. 2016, 9.12

hmm

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.52

S puvem, dobré!

mckvak, 26. 11. 2015, 17.32

Tohle neznam Zajimavy recept

a.nnysek, 17. 11. 2015, 7.58

vyzkoušíme

joice, 16. 11. 2015, 20.31

vyskúšam

Itany, 24. 9. 2015, 15.14

Jůůů bramborové placky mnamka...delala je babička a byly vynikající

Janak, 9. 6. 2015, 15.12

To jsem jednou zkoušela a je to výborné!

Christie

Christie, 14. 1. 2015, 20.17

Moc děkuji za tento recept. Dělávala jej naše babička, pak bohužel zemřela a od té doby jsme si doma lámali hlavu nad receptem a postupem.

Roxana, 7. 1. 2015, 22.06

Si přidám ještě majoránku,kterou používám vždy když připravuji játra. Díky za receptík

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight