Krémové dršťky

zobrazeno 285×

Vložil(a): Lucie2, 16. 10. 2014 23.17

Bez vajec více než 2 hod. složitější

Ingredience:

předvařené dršťky
500 g
bílé víno
200 ml
olej
2 lžíce
máslo
1 lžíce
cibule
1 ks
česnek
3 stroužek
vývaru z bylinkové kostky tymián a bazalka
200 ml
smetana
150 ml
tymián
1 špetka
bramborové noky
500 g
čerstvé bylinky na ozdobu
1 hrst

1. Drštky několikrát propláchněte pod horkou tekoucí vodou nebo je nechte pět minut stát v horké vodě. Slijte, nechte úplně vychladnout a dejte na hodinu až dvě marinovat do suchého bílého vína. Opět slijte.
2. Olivový olej a máslo rozpalte v pánvi s vyšším okrajem, přidejte pokrájenou cibuli a čtyři až pět minut opékejte, aby vám krásně zesklovatěla, přidejte utřený česnek a po další minutě i drštky. Zprudka opékejte. Přilijte vývar a patnáct minut vařte. Zhruba v půlce přihoďte celou snítku tymiánu. Bylinky vyndejte, vlijte smetanu a nechte zredukovat. Hotové drštky servírujte posypané čerstvými bylinkami, s bramborovými noky, uvařenými podle návodu na obalu.

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (6 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 20.05

super, to vyzkousím

Rulficka48

Rulficka48, 31. 10. 2016, 23.25

Zajímavé

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.20

Zvláštní.

mckvak, 29. 11. 2015, 17.27

Dobry recept

joice, 17. 11. 2015, 16.28

zaujímavé, ale určite vyskúšam

a.nnysek, 17. 11. 2015, 8.34

zajímavý recept

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight