Vepřová plec

sledováno 1× zobrazeno 135×

Vložil(a): Katka, 16. 4. 2016 18.54

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. mírně ostré jednoduchý

Ingredience:

olivový olej
3 lžíce
vepřová plec na kostky
500 g
sůl, pepř
- množství dle chuti
česnek
3 stroužek
mletá paprika
3 lžička
cherry rajčata nakrájená
500 g
vývar/voda
0,75 litr
rýže natural
100 g
kysané zelí
250 g

Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Maso osolte a opepřete a postupně opečte dohněda. Odložte ho na stranu. Snižte plamen, do hrnce dejte zbývající lžíci olivového oleje a orestujte doměkka cibuli. Přidejte česnek, papriku a zhruba 1 minutu míchejte, dokud se koření nerozvoní. Rajčata rozmačkejte, nejlépe to půjde rukama, a přidejte do hrnce spolu s polovinou vývaru. Promíchejte vařečkou, přidejte maso i se šťávou, kterou pustí, a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte zvolna vařit 30–40 minut, až maso změkne. Vsypte rýži, přidejte zelí a zbývající vývar, přiveďte opět k varu a zvolna vařte dokud není hotová rýže. Sundejte z plotýnky, dochuťte solí, pepřem a paprikou.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (7 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

strihavkap

strihavkap, 24. 4. 2016, 16.38

Klasicke jidlo, ktere vsechny zasyti, chutnalo nam vsem.

Zuzka Čtvrtečková, 22. 4. 2016, 10.06

Recepty z jednoho hrnce mám nejraději )

jitka46

jitka46, 17. 4. 2016, 22.48

moc rádi doma vyzkoušíme

dáša, 17. 4. 2016, 15.24

To vypadá zajímavě, také tuhle kombinaci neznám.

snany, 16. 4. 2016, 20.51

zajímavá kombinace zelí a rýže

jitkamety, 16. 4. 2016, 20.30

neznam,ale nekdy vyzkousim

benca, 16. 4. 2016, 19.39

toto nepoznam, ale stoji to za to vyskusat

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight