Holandský řízek se sýrem

zobrazeno 102×

Vložil(a): Karin Boušková, 17. 1. 2016 8.12

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

bůček
600 g
smetana na vaření
250 ml
sýr Eidam
300 g
vejce
1 ks
muškátový oříšek
dle chuti množství dle chuti
sůl a pepř
dle chuti stroužek
Na obalování : vejce
dle potřeb množství dle chuti
hladká mouka a strouhanka na obalování
dle potřeb množství dle chuti

Příprava

  1. Mleté vepřové maso osolíme, ochutíme dle potřeby nastrouhaným muškátovým oříškem a poctivě do něj vmícháme smetanu a syrové vejce. Jakmile se směs spojí v celistvou světlou hmotu, dáme odpočinout do chladu na cca jednu hodinu. Poté si nastrouháme na hrubém struhadle sýr a jen spojíme s masovou směsí.
  2. Z hotové směsi tvoříme stejně velké koule, které poté v dlani uplácáme do oválu a uprostřed hranou ruky uděláme po celé délce rýhu, a to proto, aby se nám řízek při smažení uprostřed neměl tendenci nafukovat a zůstal tak po celé ploše stejně vysoký. Takto připravené mleté řízky obalujeme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a jemně prosáté domácí strouhance.
  3. Smažíme ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného oleje.
Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 21.28

hned bych si dala, už vím co budu vařit

nikihiphop, 12. 3. 2016, 19.01

Ten jsme nedávno měli moc chutnal

Sarka6, 16. 2. 2016, 23.53

Také delam

jitkamety, 12. 2. 2016, 14.06

Vyborny

lenkamaresova, 17. 1. 2016, 17.18

Tak to mám ráda, ale moc neumím.

benca, 17. 1. 2016, 14.44

toto ma laka

Itany, 17. 1. 2016, 13.13

Vypada uzasne hned bych si dala.

snany, 17. 1. 2016, 8.37

Kupujeme kvalitní maso z biofarmy a na chuti je to opravdu znát. Uvedený recept s malou obměnou (místo eidamu dáváme goudu nebo čedar) děláme doma a když vidím fotku, tak se mi sbíhají sliny

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight