Holandský mletý řízek se sýrem

zobrazeno 71×

Vložil(a): MiskaTekk, 2. 7. 2016 1.59

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

mleté maso
600 g
sýr eidam-nastrouhat nahrubo
300 g
vejce
1 ks
smetana na šlehání
250 ml
muškátový oříšek,sul,hladká mouka a strouhanka
1 ks

Mleté vepřové maso osolíme, ochutíme dle potřeby nastrouhaným muškátovým oříškem, kterým nešetříme a poctivě do masa vmícháme smetanu a syrové vejce. Jakmile se směs spojí v celistvou světlou hmotu, dáme odpočinout do chladu na cca jednu hodinu.Poté si nastrouháme na hrubém struhadle sýr a jen spojíme s masovou směsí. Z hotové směsi tvoříme stejně velké koule, které poté v dlani uplácáme do oválu a uprostřed hranou ruky uděláme po celé délce rýhu, a to proto, aby se nám řízek při smažení uprostřed neměl tendenci nafukovat a zůstal tak po celé ploše stejně vysoký.Takto připravené mleté řízky obalujeme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a jemně prosáté domácí strouhance.Smažíme ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného oleje a podáváme nejlépe s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (3 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zdeňka S., 20. 8. 2016, 22.35

Ten je výborný, navíc s bramborovou kaší ,

Petra Schoberová, 2. 7. 2016, 9.40

dobré

benca, 2. 7. 2016, 6.16

vyskusam, to som mala v praci velmi rada

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight