Česnekovec

zobrazeno 865×

Vložil(a): Karin Boušková, 15. 1. 2016 21.23

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

vepřová plec
1 kg
česnek
7 stroužek
celý pepř
6-8 zrnek ks
cibule
1 ks
bobkový list
2 ks
olej
dle chuti množství dle chuti
sůl, pepř
dle chuti množství dle chuti
kmín mletý
dle chuti množství dle chuti

 

  1. Důkladně omyté maso dáme do hrnce a přidáme k němu zrnka pepře, bobkové listy, cibuli, 2 stroužky česneku a 1 čajovou lžičku soli, vše zalijeme vodou. Pod pokličkou vaříme 40 minut.
  2. Poté maso vyjmeme na prkýnko a ostrým nožem krájíme na prst silné plátky masa. Pekáček vymastíme olivovým olejem. Plátky masa osolíme, opepříme, posypeme kmínem a rozložíme je do pekáčku. K nim přisypeme na tenko nakrájený česnek, poté přilijeme asi 1 dl vody, ve které se vařilo maso .
  3. Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme 1 hodinu na 200 stupňů. Poté sejmeme alobal a pečeme dalších asi 30 minut. Po 15 minut plátky otočíme.
Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Bap, 16. 1. 2021, 19.27

To bude mít sílu

danuse11, 4. 11. 2020, 15.13

nezkoušela jsem,musím vyzkoušet vypadá to moc krásně a lahodně

Žofinka

Žofinka, 16. 1. 2019, 8.46

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 17. 11. 2018, 21.38

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 1. 6. 2018, 16.58

Vypadá nádherně. Jen bych vyměnila ty hranolky.

Fuga

Fuga, 16. 4. 2018, 10.10

sbíhají se mi všechny sliny

slavuska

slavuska, 12. 2. 2018, 22.47

to je zajímavé, nejprve vařené, pak pečené

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 13.38

Skvělé, čím víc česneku, tím líp

Aliisha

Aliisha, 19. 1. 2017, 21.22

To je vážně bomba

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů