Česnekovec

zobrazeno 136×

Vložil(a): Karin Boušková, 15. 1. 2016 21.23

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

vepřová plec
1 kg
česnek
7 stroužek
celý pepř
6-8 zrnek ks
cibule
1 ks
bobkový list
2 ks
olej
dle chuti množství dle chuti
sůl, pepř
dle chuti množství dle chuti
kmín mletý
dle chuti množství dle chuti

 

  1. Důkladně omyté maso dáme do hrnce a přidáme k němu zrnka pepře, bobkové listy, cibuli, 2 stroužky česneku a 1 čajovou lžičku soli, vše zalijeme vodou. Pod pokličkou vaříme 40 minut.
  2. Poté maso vyjmeme na prkýnko a ostrým nožem krájíme na prst silné plátky masa. Pekáček vymastíme olivovým olejem. Plátky masa osolíme, opepříme, posypeme kmínem a rozložíme je do pekáčku. K nim přisypeme na tenko nakrájený česnek, poté přilijeme asi 1 dl vody, ve které se vařilo maso .
  3. Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme 1 hodinu na 200 stupňů. Poté sejmeme alobal a pečeme dalších asi 30 minut. Po 15 minut plátky otočíme.
Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 21.33

super

nikihiphop, 11. 3. 2016, 22.46

mňam s česnekem lahooooda

Sarka6, 16. 2. 2016, 23.54

Dobrota

jitkamety, 5. 2. 2016, 10.33

to vypada skvele

lenkamaresova, 16. 1. 2016, 22.58

Vypadá to dobře.

benca, 16. 1. 2016, 14.04

pochutka

kajca, 16. 1. 2016, 10.53

Ja maso nezvyknem predvarit,nevyvarí sa mu chut?

Itany, 16. 1. 2016, 8.51

Mnam mnam

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight