Bratislavské plecko

zobrazeno 5527×

Vložil(a): tnika, 24. 11. 2014 10.29

Bez vajec 30 min. - 2 hod. mírně ostré jednoduchý

Ingredience:

kečup
150 g
cibule
1 ks
vepřová plec
500 g
mouka
3 lžíce
moravanka
1 ks
sul
1 ks
smetana
1 ks

Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno.

Na oleji osmažíme cibuli a přidáme moravanku, kečup a kostky masa. Vše podlijeme vodou a necháme dusit. Až maso změkne, vlijeme ve vodě rozmíchanou mouku. Bratislavské plecko zjemníme smetanou a povaříme ještě asi 5 minut.

Bratislavské plecko podáváme s houskovým knedlíkem.

Sdílejte:   | 
5

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (16 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

milujici.teticka36, 2. 12. 2023, 9.16

Tohle jsou ty pravé moravské a slovenské chuti. Jelikož pocházím z Valašska, ale žiju v Praze, tak mi to dost chybí. Ale naštěstí hodně jsem tady na valach.cz/ našla i nějaké tradiční recepty. Tak jako udělat si takové poctivé kyselo, to je fakt paráda. A navíc mám radost, že to chutná i manželovi.

nancy, 8. 10. 2020, 17.58

S Moravankou, to bude určitě dobré

Žofinka

Žofinka, 28. 1. 2019, 17.22

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 9. 7. 2018, 7.50

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 1. 6. 2018, 17.11

Bratislavská plec mi vudXky chutnala. Sama jsem ji ale nedělala

slavuska

slavuska, 12. 2. 2018, 22.55

to jsem ještě nejedla

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 15.41

Tak znám z jídelny, doma jsem nikdy nevařila .

Aliisha

Aliisha, 16. 1. 2017, 21.30

To vařili ve škole

Petra Schoberová, 3. 12. 2016, 22.45

moc dobré

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.13

To si vybavuju z jídelen.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů