Svařené víno

zobrazeno 169×

Vložil(a): Martikoh, 13. 12. 2015 16.55

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

Hřebíček
4 ks
Pomeranč
1 ks
Citron
1 ks
Badyán
1 ks
Víno
1 litr

Postup přípravy receptu

Do hrnce o patřičném objemu, podle plánovaného množství nápoje, nalijeme vodu zhruba do výše 1 - 2cm. Nasypeme cukr podle chuti, nejlepší je ten třtinový, hnědý, má aromatičtější vůni, použít lze také cukr vanilkový nebo skořicový. Pokud chceme ke slazení použít med, přidáme jej až úplně nakonec - varem by přišel o cenné látky. Přisypme koření. Na jeden litr vína tak 3 - 4 hřebíčky a jeden svitek skořice, ta se dá použít i mletá, ale ta pak trochu škrábe v krku. Když používáme pomletou směs, je akorát tak polévková lžíce koření.

Do vody vhodíme tak tři kolečka omytého citronu, pokud chceme obměnu, přidáme i pomeranče nebo mandarinky, někdo dává i kolečka jablek. Pro ještě větší ovocnou chuť, nebo když nemáme jiné ovoce, lze použít ovoce sušené nebo ovocný sypaný čaj. Ovoce by mělo ve vodě trochu plavat, aby se nepřipeklo. Pokud zjistíme, že vody vařením ubylo, s klidem ji přilijeme. Po 10 minutách získá voda krásnou vůni koření a je čas nalít k ní víno. Koření a vše tam necháme. Čekáme, až se víno zahřeje, a v momentu, kdy začnou jít ze dna malinkaté bublinky, hrnec odstavíme, protože při varu uniká z nápoje alkohol. Unikání alkoholu zamezíme také přidáním kousku tuku - např. másla, ale nesmí nám vadit olejová kolečka na hladině nápoje.

Poté svařák ochutnáme, podle potřeby dosladíme a ochutíme citronem.

Svařené víno servírujeme nejlépe do silnostěnných skleněných sklenic, protože tak se můžeme nejlépe těšit barvou připraveného nápoje. Pokud máme dekorativní náladu, můžeme sklenici ozdobit cukrovou krustou - na talířek si nalijeme 1/2cm vody, ponoříme do ní vrch sklenice a pak ji ponoříme do misky s pískovým cukrem. Sklenici ozdobíme kolečkem z citronu, limety či pomeranče.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mildret, 25. 11. 2016, 13.37

To miluju zima by bez svařáku ani nemohla být

Sooňaa, 30. 10. 2016, 0.58

Mnamka

jitkamety, 10. 2. 2016, 17.00

skvele

Itany, 15. 12. 2015, 11.54

Dělávám bez citronu a také dobré.....

Katka, 14. 12. 2015, 8.39

A není lepší si rovnou koupit kvalitní víno, než si divné nějak upravovat?

Zuzka Čtvrtečková, 22. 12. 2015, 22.57

My na červené víno moc nejsme, ale když ho od někoho dostaneme, tak většinou jde do svařáku 3:-)

DenisaC, 13. 12. 2015, 19.03

To můžu kdykoli

benca, 13. 12. 2015, 18.04

velmi lubim

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight