Telecí guláš s kaší

zobrazeno 292×

Vložil(a): Lucie2, 13. 10. 2014 18.34

Bez vajec 30 min. - 2 hod. velmi složitý

Ingredience:

olivový olej
80 ml
česnek
2 stroužek
filety z ančoviček naložené v oleji
3 ks
rajčatový protlak
1 lžíce
plechovka krájených rajčat
400 g
krupicový cukr
1 špetka
bobkový list
1 ks
brandy
2 lžíce
telecí kýta
1 kg
zeleninový vývar
375 ml
smetana ke šlehání
125 ml
citron
1/2 ks

Rozpalte 1 lžíci olivového oleje v hrnci na středním plameni. Přidejte česnek, ančovičky a opékejte 1 minutu. Poté vmíchejte protlak, rajčata, cukr a bobkový list a přiveďte k varu. Za občasného míchání vařte 15 minut, nebo dokud se směs částečně nezredukuje. Mezitím rozpalte další lžíci oleje v jiné pánvi a postupně na něm zprudka opečte maso. Je-li potřeba, přilijte další lžíci oleje. Pak přilijte brandy a nechte odpařit. Maso přidejte do hrnce k rajčatům, přilijte vývar a přiklopené a za občasného míchání vařte 1 hodinu až 1 hodinu a čtvrt. Vlijte smetanu a prohřejte. Nakonec přimíchejte šťávu z citronu, Servírujte s bramborovou kaší, posypané petrželkou.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (5 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Rulficka48

Rulficka48, 31. 10. 2016, 23.21

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.49

Ach....

mckvak, 25. 11. 2015, 22.22

Dobrotka ale uz narocnejsi

joice, 17. 11. 2015, 16.47

najchutnejší

a.nnysek, 17. 11. 2015, 8.38

zajímavý recept

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight