Jahelník

zobrazeno 107×

Vložil(a): szendrejka, 9. 12. 2015 22.40

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

jáhly
200 g
Voda
750 ml
Sůl
- špetka
Vajíčka (zvlášť bílky a žloutky)
4 ks
Třtinový cukr
100 g
Med
3 lžíce
Skořice mletá
1 lžička
Sušené brusinky
100 g
Vlašské ořechy, slunečnicové semínka
100 g
Sušené švestky
200 g
Máslo a mouka na vymazání a vysypání pekáčku
- ks

Jáhly nejprve spaříme v cedníku horkou vodou, aby nebyly hořké. V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme, vsypeme jáhly a vaříme zhruba 20 minut, až vznikne hustá kaše. Necháme ji vychladnout.

Poté předehřejeme troubu na cca 160st. Z bílků ušleháme se špetkou soli pevný sníh, vsypeme polovinu cukru a šleháme ještě cca 2 minuty. Jáhlovou kaši promícháme s cukrem, žloutky, medem, skořicí, brusinkami a ořechy nebo semínky a opatrně vmícháme sníh. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Rozetřeme do něj polovinu jáhlové kaše, poklademe švestkami a zakryjeme zbylou kaší. Vložíme do trouby a pečeme cca hodinku, až se jáhelník zpevní a zezlátne.

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (6 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

jitkamety, 28. 2. 2016, 21.44

vyzkousim

Itany, 13. 12. 2015, 15.37

vyzkouším

DenisaC, 12. 12. 2015, 21.52

Zajímavý nákyp

lenkamaresova, 12. 12. 2015, 15.07

Může být moc dobré.

benca, 10. 12. 2015, 17.57

asi nieco ako ryzovy nakyp

Katka, 10. 12. 2015, 11.04

Vaříme v mléce.

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight