Míša řezy, které zmizí rychlostí blesku!!

zobrazeno 422×

Vložil(a): petra.slunickoo, 29. 7. 2015 16.10

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

třtinový cukr
9 lžíce
polohrubá mouka (může být celozrnná)
5 lžíce
kypřící přášek do pečiva
1 ks
vejce
5 ks
kakao na vaření
2,5 lžíce
vanilkový cukr
2 ks
olej
2 lžíce
puding vanilka
1 ks
mléko
400 ml
tvaroh měkký
4 ks
šťáva z citronu
0,5 ks
Hera
50 g
ledové kaštany
4 ks
čokoláda na vaření
1 ks

Míša řezy známe všichni už z dob svého dětství. Přináším klasickou variantu, vylepšenou vychytanou polevou.. Pro tatínky a děti ve vývinu nejlepší mňamka, pro maminky, které drží figuru, potom lahodná krémová náplň na mls :)

Protože pečení není silnou stránkou každého bez výjimky, přikládám velmi podrobný popis a dole potom najdete fotodokumentaci:)

 

Na 1 velký plech Míša řezů budete potřebovat:

Těsto:

cukr třtinový - 5 polévkových lžic

polohrubá mouka - 5  polévkových lžic (můžete dát celozrnnou)

1 kypřící prášek do pečiva

5 vajec

2,5 polévkových lžic kakaa ( nebo dvě vrchovaté)

1 vanilkový cukr

2 lžíce oleje

 

Krém

Puding (já používám Dr. Oetker, pravá vanilka)

400 ml mléka

4 x 250 g tvaroh měkký ve vaničce

4 lžíce třtinového cukru

šťáva z 1/2 citronu

50g Hery/ másla

1x vanilkový / vanilinový cukr

 

Poleva

4 x ledové kaštany od Orionu

1 x čokoláda na vaření Figaro

Podle chuti můžete a vůbec nemusít přidat ještě nějakou hořkou čokoládu

 

Celý proces pečení začneme tím, že si připravíme všechny suroviny, plech vyložíme pečícím papírem, připravíme si šlehač, vysokou nádobu na šlehání, vidličku, silikonovou nebo gumovou stěrku a velikou mísu. Dále ještě rendlík. Nejprve oddělíme bílky a žloutky. Vejce rozklepneme nad vysokou nádobou, vyklepneme do ní všechny bílky a žloutky dáme do připravené mísy.

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů

Bílky ve vysoké nádobě vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky v míse utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem ( já k tomu používám vidličku) , přidáme kakao, olej, mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce zašleháme sníh z bílků.

Hotové těsto rozetřeme stěrkou na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby a pečeme při 180 stupních do té doby, než začne nabírat nazlátlou barvu na okrajích ( protože na velkém plechu je vrstva relativně tenká, trvá to obvykle 15 minut, ale záleží na typu trouby, proto do ní po očku koukejte).

Během toho, co se nám těsto peče, si můžeme připravit krém. Vymyjeme mísu od těsta a do rendlíku nalijeme 3/4 mléka, které pomalu přivádíme k varu. Zbylou část mléka smícháme s pudingem a lžící cukru. Až bude mléko v rendlíku dostatečně zahřáté, můžeme přilít pudingovou směs z hrnku a za stálého míchání vyčkat do úplného zhoustnutí.

Po uvaření pudink vlijeme do prázdné mísy, přidáme všechen tvaroh, zbylý cukr a citronovou šťávu a máslo a důkladně promícháme a vymícháme homogenní krém. Vložíme na chvíli do lednice.

 

Mezitím se nám již upeklo piškotové těsto. To vyndáme z trouby a necháme vychladnout (je tenké, bude to trvat jenom chvilku). Vymyjeme rendlík.

Po vychladnutí těsta ho potřeme vrstvou krému.

Dále je na řadě poleva - do vymytého a vysušeného rendlíku nalámeme ledové kaštany a čokoládu. Na mírném ohni zahříváme, čokoláda se rozpouští při nízké teplotě - není třeba žádný velký oheň. Mícháme silikonovou (!) stěrkou (gumová by se rozpustila) nebo vařečkou do úplného rozpuštění.

Rozpuštěnou polevu si vylijeme na střed jako pruh a roztíráme stěrkou zlehka shora do stran.

Dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc.

 

TIP! Maminky, které nechtějí přibrat, mohou mlsnout trošku krému nebo si udělat pruh bez čokoládové polevy - jenom posypaný kakaem :)

 

 

 

 

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (11 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 12.26

moc dobré

jitkamety, 12. 3. 2016, 20.39

mnam

lenkamaresova, 5. 12. 2015, 20.04

Pekla jsem dvakrát a bižské.

mckvak, 2. 12. 2015, 19.36

Namka

joice, 18. 11. 2015, 15.39

mňam

nikihiphop, 21. 10. 2015, 16.01

No to teda věřím jak rychle musej mizet

jitka46

jitka46, 24. 9. 2015, 8.15

lepší než kdejaký dort

nikolava, 1. 9. 2015, 8.04

MŇAM!

petra.slunickoo, 11. 8. 2015, 10.32

A ještě lépe chutnají podělte se o své výtvory... nemáte nějaké vylepšení ještě?

lenka.kalabova, 10. 8. 2015, 13.47

Vypadají moc dobře!

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight