Kynuté knedle

sledováno 4× zobrazeno 153×

Vložil(a): silvousek, 6. 5. 2016 10.30

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

polohruá mouka
1 kg
voda
0,5 litr (jen orientačně, je to podle těsta)
droždí
1 ks
olej
1 dcl (také jen orientačně)
cukr
1 lžička
vlažné mléko
1 dcl

Prosejeme mouku do mísy a uděláme uprostřed důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme cukr a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek a přidáme ostatní suroviny. Vodu přidáváme podle toho, aby se těsto nelepilo.
Necháme vykynout.
Pak těsto rozdělíme na 4 části a vytvarujeme knedle. (vypadají, že jsou malé, ale po uvaření budou dost velké).

Dáme vařit vodu neosolenou (do nějakého širšího hrnce). Když voda začne vřít, vložím do ní knedle (většinou 2, ale záleží na velikosti hrnce). Vaříme 25 minut přikryté pokličkou.
Po uvaření vytáhneme na plech, propícháme špejlí a potřeme tukem.

Při servírování hned po uvaření doporučuji krájení nití.

Jsou super a my jiné ani neděláme, máme je nejraději.

Sdílejte:   | 
7

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (20 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga, 5. 12. 2016, 12.43

já je mám vždy oslizlé

Zdeňka S., 5. 8. 2016, 20.43

Domácí knedlík je vždycky nejlepší.

Jarka mmm, 4. 6. 2016, 9.28

Nekdy vyzkouším,jen moc neumim s kynutym testem,treba se povedou .

silvousek, 7. 6. 2016, 6.18

také se mi moc nedaří vytvarovat krásný knedlík i přesto, že je dělám už dlouho a téměř vždy mi někde praskne nebo jak to nazvat určitě se Vám povedou u nás se vždycky ní všechny dejte vědět

LindaM, 28. 5. 2016, 16.57

Není nad tohle tradiční hodnotné české jídlo. Když přijdeme utahaní z vycházky, vydatně nás to nasytí a dodá nám zpátky ztracenou energii. Ještě něco malého k tomu, nějaký kousek masa a je krásný oběd nebo večeře. Takové knedlíky dělala naše babička a ta věděla, co je dobrého, výživného a dostupného pro omezené finance. Blahopřeji autorce a k jejímu úsilí vracet se k našim českým tradičním a vyzkoušeným pokrmům.

silvousek, 7. 6. 2016, 6.23

děkuji každý má rád něco jiného, někdo tu klasiku a někdo třeba exotiku. také recept je někdy z dob ani nevím kdy.. moje mamka ho má od té své a já zase od ní. Klasika je nejlepší u nás se osvědčily a chutnají nám tak předávám

Bellissima, 23. 5. 2016, 1.52

Dobrutka, tem kupovanym se to nemuze rovnat

Itany, 16. 5. 2016, 20.07

Krasne knedle.musim nekdy vyzkouset

silvousek, 26. 5. 2016, 11.09

děkuji ať se povedou

Hana-Silhartova, 14. 5. 2016, 23.47

Tak jsme to taky zkusili a představte si to - povedlo se to. Krásné vykynuté knedlíky, všem to chutnalo a nepřidávali jsme si maso, ale knedlíky !

silvousek, 7. 6. 2016, 6.25

jéé tak to jsem ráda, že se Vám povedly a že sklidily takový úspěch

Cikhartova, 13. 5. 2016, 14.34

dobrota

Zuzka Čtvrtečková, 12. 5. 2016, 23.05

Dělám si těsto v domácí pekárně a jsou skvělé. Nikdy mi těsto tak krásně nevykynulo. A také krájím nití, jako moje babička

vondraskova-edita, 10. 5. 2016, 21.09

jasna klasika, tohle je zakladni recept pro kazdeho.

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight