Štrůdl na slano
Vložil(a): elis510, 21. 3. 2015 9.29
Ingredience:
- listové těsto
- 1 balení
- rajčatový protlak
- 1 balení
- salám dle chuti
- 1 množství dle chuti
- dušená šunka
- 1 množství dle chuti
- červená nebo žlutá paprika
- 1 množství dle chuti
- cherry rajčata
- 1 množství dle chuti
- vejce na potření
- 1 ks
- drcený kmín na posypání
- 1 množství dle chuti
- sýr gouda nebo jiný
- 1 množství dle chuti
Z kupovaného těsta listového klasicky vyválím pláty na štrůdl,trochu potřu rajčatovým protlakem( kečup nemáme moc rádi),pokladu salámem a šunkou,na to malé proužky sýru gouda nebo i jiného..dle chuti, na to proužky papriky,syn má rád červenou nebo žlutou,tak dávám tu, na půlky cherry rajčátka a zabalím jako klasický štrůdl.Potřu rozšlehaným vejcem,posypu drceným kmínem,propíchnu na dvou až třech místech vidličkou a vložím do vyhřáté trouby na 180 stupňů a peču cca 35-45minut... asi 5-8minut před dopečením ještě vytáhnu,potřu znovu trochu vajíčkem a posypu strouhaným sýrem gouda nebo jiným.. sýr na tom hezky drží a kůrka je pěkně křupavoučká a drží šťávu uvnitř.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (23 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 11. 3. 2021, 17.34
Dělám také,moc jim chutná.
Žofinka, 28. 1. 2019, 7.00
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
iva.t, 5. 7. 2017, 20.11
hodně často děláme
dadinkamaminka, 21. 4. 2017, 6.34
Mňam
Mygara, 11. 2. 2017, 16.34
já dávám i kysané zelí
Aliisha, 25. 12. 2016, 21.58
Já tam vždy dám co dům dal. Vždy se povede.