Paštika z kuřecích jater

sledováno 1× zobrazeno 1027×

Vložil(a): Lucie2, 14. 10. 2014 10.11

Bez vajec více než 2 hod. velmi složitý

Ingredience:

prášková želatina
2 lžička
rybízový džem
80 g
máslo
40 g
česnek
2 stroužek
cibulky
2 ks
šalvějové lístky
2 hrst
bobkové listy
8 ks
kuřecí játra
600 g
portské
125 ml
máslo
350 g
sůl a pepř
1 špetka

1. Práškovou želatinu nasypte v mističce na 1 lžíci teplé vody a nechte ji 5 minut bobtnat. Rybízový džem dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte půl minuty. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte ji rozpustit. Pak směs nechte 20 minut chladnout a nalijte na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22 x 8 cm a dejte na 1–2 hodiny chladit.
2. Máslo, česnek, cibulky, šalvěj a bobkové listy dejte do pánve a 2–3 minuty opékejte. Přidejte pokrájená játra a 30 sekund zprudka opékejte. Vlijte portské a minutu povařte. Poté ze směsi vyjměte bobkové listy a přendejte ji spolu se studeným máslem, solí a pepřem do mísy robotu a rozmixujte dohladka. Pak směs protlačte přes jemné síto a navrstvěte do formy na rybízový základ. Chlaďte 2 hodiny. Poté vyklopte a podávejte s kousky chleba.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (21 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 12. 12. 2021, 16.21

Šikovný recept, zrovna dnes jsem dělala paštiku, škoda, že jsem tento recept neviděla dřív.

70dandule70, 11. 3. 2021, 17.40

nádherné a pěkné.

simsim, 3. 1. 2021, 17.32

Paštika patří mezi má oblíbená jídla, ale domácí musí být výborná

nancy, 29. 9. 2020, 11.33

Paštiku jsem doma nikdy nedělala, ale tenhle recept mě láká, abych to udělala

Gustawka, 21. 11. 2019, 22.27

vypadá to velice lákavě

Bar.Ca., 24. 8. 2019, 7.59

Musím nějakou domácí paštiku někdy vyzkoušet...

Žofinka

Žofinka, 31. 1. 2019, 9.10

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

iva.t

iva.t, 5. 7. 2017, 20.02

tak tohle je opravdu fantazie...

annahb, 17. 3. 2017, 8.46

s tím rybízem musí být luxusní

Mygara

Mygara, 11. 2. 2017, 16.09

tak ještě koupit portské víno a směle do toho

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů