Paštika z kuřecích jater

sledováno 1× zobrazeno 318×

Vložil(a): Lucie2, 14. 10. 2014 10.11

Bez vajec více než 2 hod. velmi složitý

Ingredience:

prášková želatina
2 lžička
rybízový džem
80 g
máslo
40 g
česnek
2 stroužek
cibulky
2 ks
šalvějové lístky
2 hrst
bobkové listy
8 ks
kuřecí játra
600 g
portské
125 ml
máslo
350 g
sůl a pepř
1 špetka

1. Práškovou želatinu nasypte v mističce na 1 lžíci teplé vody a nechte ji 5 minut bobtnat. Rybízový džem dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte půl minuty. Sejměte z ohně, vmíchejte želatinu a nechte ji rozpustit. Pak směs nechte 20 minut chladnout a nalijte na dno lehce vymazané formy na terinu o rozměrech 22 x 8 cm a dejte na 1–2 hodiny chladit.
2. Máslo, česnek, cibulky, šalvěj a bobkové listy dejte do pánve a 2–3 minuty opékejte. Přidejte pokrájená játra a 30 sekund zprudka opékejte. Vlijte portské a minutu povařte. Poté ze směsi vyjměte bobkové listy a přendejte ji spolu se studeným máslem, solí a pepřem do mísy robotu a rozmixujte dohladka. Pak směs protlačte přes jemné síto a navrstvěte do formy na rybízový základ. Chlaďte 2 hodiny. Poté vyklopte a podávejte s kousky chleba.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (10 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga, 4. 12. 2016, 6.23

dát místo brisinek rybíz je dobrý nápad

Rulficka48

Rulficka48, 31. 10. 2016, 23.17

Mňam!

Bellissima, 9. 6. 2016, 0.00

hned bych si namazala na chleba

jajulaš, 4. 5. 2016, 21.10

moc dobré

Petra Schoberová, 29. 12. 2015, 2.07

Na tom obrázku vypadá hodne lakave

Zuzka Čtvrtečková, 17. 11. 2015, 22.26

Vždycky mě lákalo udělat si paštiku, ale nebyla odvaha

a.nnysek, 16. 11. 2015, 13.07

vypadá skvěle

joice, 22. 10. 2015, 19.11

výborná

mckvak, 4. 8. 2015, 12.37

Moc dobre

inglulie2, 23. 11. 2014, 17.11

To vypada luxusne!! Zkusim!

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight