Domácí paštika s mandlemi

sledováno 1× zobrazeno 406×

Vložil(a): Liskovyorisek, 21. 11. 2014 13.21

Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

Kuřecí játra
500 g
Cibule
1 ks
Tymián
1 ks
Oregáno
1 ks
Kuřecí vývar
250 ml
Sůl
1 množství dle chuti
Mandle na plátky
100 g
Máslo
250 g
Čerstvě mletý pepř
1 množství dle chuti

Očistíme si jatýrka, nakrájíme na menší kousky. Připravíme si na drobno cibulku a do sklovata opékáme. Přidáme jatýrka a zprudka opékáme, dokud se nezatáhnou a nepustí šťávu. Tekutinu vyvaříme a pomalu vaříme cca 20minut, podléváme zeleninovým či kuřecím vývarem (pokud nemáte vývar z kuřete, použijte bio kostku). Poté přidáme čerstvé bylinky, čerstvě mletý černý pepř a sůl.

1/3 jatýrkové směsi rozmixujeme tyč. mixérem na hrubo a dáme stranou. Zbylé 2/3 jatýrek rozmixujeme s povoleným máslem do hladké pěny. Do formy dáme alobal, vlijeme hladkou směs a do ní přidáme první část, která je rozmixovaná nahrubo - vsypeme mandičky na plátky a dáme chladit. Podáváme s čerstvým pečivem :-)

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (11 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga, 4. 12. 2016, 6.20

vypadá krásně a je mi sympatické, že ty játra už jsou vařená před mixováním. já jednou zkoušela mixovat syrová játra a nebylo mi při tom moc dobře

Zdeňka S., 29. 11. 2016, 13.26

Jé, domácí bych si hned dala

jajulaš, 4. 5. 2016, 21.09

moc dobré

jitkamety, 6. 2. 2016, 20.05

je vyborna

Petra Schoberová, 29. 12. 2015, 2.03

Také nemam odvahu

Zuzka Čtvrtečková, 17. 11. 2015, 22.25

Vždycky mě lákalo udělat si paštiku, ale nebyla odvaha

a.nnysek, 16. 11. 2015, 13.06

je výborná

joice, 22. 10. 2015, 19.10

výborná

Itany, 2. 10. 2015, 13.59

Děláme si domácí paštiku a je výborná..k těm kupovaným se nedá přirovnat.

mckvak, 4. 8. 2015, 12.36

Jojo - od kupovanych uplne nebe a dudy:)

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight