Tradiční smetanová rybí polévka

zobrazeno 326×

Vložil(a): Estrela113, 20. 12. 2014 21.12

Bez vajec 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

Kapří hlava, ořez a jikry/mlíčí
1 ks
Cibule
1 ks
Mrkev větší
2 ks
Celer
1 ks
Kořenová petřel
2 ks
Smetana ke šlehání
1 ks
Máslo
podle chuti
Hladká mouka
podle chuti
Sůl, pepř, cukr, citronová šťáva
podle chuti

Kapří hlavy, mrkev, celer, cibuli, sůl, nové koření zaliji studenou vodou, 40 minut vařím na mírném ohni pro dosažení kvalitního vývaru. Během vaření sbírám pěnu. Nechám vystydnout. Kapří hlavy odložím na misku, vývar včetně zeleniny přecedím na hustém sítku.

Ve velkém hrnci osmažím na másle jemně nastrouhanou zeleninu (mrkev, kořenovou petržel , celer), přidám hladkou mouku a usmažím jíšku. Ohřátým vývarem zaliji. Rozmixuju zeleninu ponorným mixérem a pak zaleju smetanou. Z kapřích hlav oberu maso, jemně nakrájím a vložím do polévky.

Dle chuti dosolím, případně se dá použít i cukr a citrónová šťáva.

Při podávání polévky do každého talíře vložím na másle osmažené krutony z rohlíků.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (6 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 4. 12. 2016, 20.23

výborné

jitkamety, 12. 3. 2016, 10.33

zajimava

lenkamaresova, 3. 12. 2015, 15.39

Další zajímavá varianta vánoční polévky.

a.nnysek, 16. 11. 2015, 17.49

neznám, ale vypadá krásně

joice, 22. 10. 2015, 18.26

túto nepoznám, ale určite vyskúšam

mckvak, 23. 7. 2015, 15.45

Sice je to tradicni vanocni polivka ale ja mam radsi na vanoce klasicky hovezi vyvar

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight