Rybí polévka
Hlavy omyjeme zbavíme žaber, a ve velkém kastrolu se studenou vodou pomalu přivedeme k varu. Sbíráme pěnu. Vaříme pozvolna hodinu. Pak hlavy vyjmeme, vývar scedíme přes velmi jemné síto. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostičky. V dalším kastrole rozpustíme máslo a zeleninu lehce osmahneme. Zalijeme rybím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu. Oberem hlavy a maso přidáme do vývaru se zeleninou. Vytvoříme jíšku a vmícháme a krátce povaříme dochutíme. Mlíčí propláchneme v cedníku se studenou vodou, nakrájíme na kousky a ve zvláštním kastrolku povaříme do měkka, scedíme a vložíme do polévky. Jikry také povaříme, scedíme. odebereme trochu polévky do misky, vložíme jikry a rozšleháme a vlijeme zpět.Pak si nakrájíme chleba na kostičky a opečem na pánvi- vytvoříme krutony.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (15 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 15. 1. 2019, 14.44
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 18. 11. 2018, 15.03
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 16. 4. 2018, 8.57
je krásně zahuštěná
Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 22.11
moc dobré