Postní polévka

sledováno 1× zobrazeno 78×

Vložil(a): szendrejka, 21. 3. 2016 22.04

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Cibule nakrájené na kolečka
2 ks
Petržel na kostičky či kolečka
3 ks
Mrkev na kostičky či kolečka
3 ks
Celer menší na kostičky
1 ks
Máslo
50 g
Mouka hladká
2 lžíce
Hrách předem namočený
50 g
Zázvor oloupaný nakrájený na kousky
2 ks
Hřebíček
4 ks
Petrželka či kerblík nakrájená
1 ks (Svazek)
Sůl
- množství dle chuti
Houska opražená a bylinky na ozdobu
- množství dle chuti

Cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, hrách, zázvor, hřebíčky a máslo smažte pozvolna na středním ohni se špetkou soli, až směs zezlátne. Pokud by se vám to připalovalo, klidně přidejte 1-2 lžíce vody. Až bude zelenina osmažená, poprašte jí hladkou moukou, až vznikne jíška. V jiném hrnci si povaříme nakrájenou petrželku s kořením a necháme vychladnout. Poté 1,5 l vývar přilejeme k jíšce a zamícháme. Vaříme ještě cca 20 minut. 

Můžeme přidat nasucho opraženou housku. 

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (7 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Kadlecova-Alena, 29. 4. 2016, 11.20

Chutna polevka. dobry navod jak z mala udelat luxusni dobrotu

Zuzka Čtvrtečková, 22. 4. 2016, 10.29

Zajímavá polévka

dáša, 24. 3. 2016, 14.59

Vypadá skvěle.

snany, 22. 3. 2016, 20.28

Děkuji za inspiraci na polévku, další kterou musím zkusit uvařit

Itany, 22. 3. 2016, 19.40

Vypada uzasne akorad si nejsem jista tim zazvorem.u nas ho nikdo nemusi jen ja:)

jitkamety, 22. 3. 2016, 15.25

zajimava

benca, 22. 3. 2016, 8.45

aktualna este na tento tyzden aj by mi bodla som chora

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight