Polévka z medvědího česneku

zobrazeno 126×

Vložil(a): szendrejka, 8. 4. 2016 8.43

Pro vegetariány Bez vajec 30 min. - 2 hod. mírně ostré jednoduchý

Ingredience:

medvědí česnek čerstvý
2-3 hrst
sůl, pepř
- množství dle chuti
máslo a mouka na zahuštění
- množství dle chuti
smetana
50-100 ml

Medvědí česnek nakrájíme a vaříme ve vodě cca 15 minut. Přidáme sůl, pepř a rozmixujeme. (Zkoušela jsem i variantu pouze nakrajený, ale nemá takové grády). Chvíli vaříme a přidáme jíšku připravenou z másla a mouky. Přimícháme k polévce a vaříme ještě 15-20minut. Poté přidáme smetanu, zamícháme a podáváme třeba posypané řeřichou :)

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (7 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Hana-Silhartova, 18. 5. 2016, 23.26

Bez pořádné polévky se u nás žádný oběd neobejde. Ale polévka z medvědího česneku ta je teda tak vynikající, že se nám o tom ani, jak se říká "nikdy ve snu nezdálo" , že něco takového chutného a zdravého existuje. Doporučuji všem.

strihavkap

strihavkap, 25. 4. 2016, 15.56

Tahle polivcicka vas postavi na nohy. Opravdu velmi jednoduche.

Zuzka Čtvrtečková, 18. 4. 2016, 16.07

Ten musí mít grády! Až nám zase povyroste řeřicha, zkusíme

snany, 10. 4. 2016, 11.58

Medvědí česnek jsem ještě nezkoušela, je na čase to změnit, když už vím jak ho zpracovat

dáša, 9. 4. 2016, 15.51

Vyzkouším, máme ho rádi.

Katka, 8. 4. 2016, 19.55

To by mě asi nechutnalo, dávám ho jako koření na maso.

benca, 8. 4. 2016, 18.35

polievky mame radi, a tato vyzera nie narocna

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight