Minestrone s bazalkovým pestem

sledováno 3× zobrazeno 72×

Vložil(a): szendrejka, 20. 4. 2016 22.06

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

Olivový olej
2-3 lžíce
Cibule na kolečka
2 ks
Petrželka, rozmarýn, majoránka, tymián, bobkový list
- množství dle chuti
Cuketa na kostičky
300 g
Mrkev na kostičky
150 g
Brambory na kostičky
250 g
Zeleninový vývar
1,5 - 2 litr
Těstoviny (nejlépe špaldové)
100 g
Hrášek čerstvý nebo mražený
80 g

Cibulové kroužky osmahneme na olivovém oleji s bylinkami a zeleninou. Pak přidáme brambory a zalejeme vývarem a na mírném plameni vaříme asi 3-5 minut. Pak přidáme těstoviny a vaříme tak, aby byly měkké. Hrášek přidáme až nakonec, cca 2 minuty před koncem.

Při podávání zdobíme čerstvou bazalkou a pestem, které si připravíme z:

15 g bazalkových listů

2 stroužky česneku

80ml olivového oleje

3 lžíce pecorina 

(Někdy nedávám pecorino, ale parmezán a přidávám slunečnicová semínka)

Vše v mixéru rozmixujeme.

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (9 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Sooňaa, 31. 10. 2016, 22.55

To je lahoda

Itany, 16. 5. 2016, 20.46

Uzasne lehounke a svezi jidlo

nikihiphop, 27. 4. 2016, 9.44

To se u nás vaří často je to rychlé a lehké jako oběd dobře stravitelné

AlenaPaserova, 23. 4. 2016, 16.36

No jo Italska klasika. Hlavne hodne zeleniny, ta je zdrava a plna vitaminu

Radka75, 23. 4. 2016, 17.01

Nejvic mne chutna s tim bazalkovym pestem. Kdyz zavru oci jako bych byla v Italii.

Kadlecova-Alena, 23. 4. 2016, 17.29

JAko prava Italie, nekde u more. Taky miluju italskou kuchyni.

Zuzka Čtvrtečková, 22. 4. 2016, 9.53

Znám, ale nikdy jsem ji nevařila

benca, 21. 4. 2016, 22.30

zdrave

snany, 21. 4. 2016, 21.45

U nás oblíbená

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight