Irish stew

zobrazeno 647×

Vložil(a): szendrejka, 14. 11. 2016 13.51

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

Jehněčí plec na kousky
900 g
Cibule na kolečka
3 ks
Mrkev na kolečka
3 ks
Celer řapíkatý
2 ks
Pastiňák na kolečka
1 ks
Sůl, pepr
- množství dle chuti
Lístky tymiánu
1 lžíce
Nasekaná petrželka
2 lžíce
Brambory - oloupané a nakrájené na kolečka
750 g
Vývar - masový
600 ml

Polovinu masa, cibule, mrkve, celeru a pastináku vložte do velkého hrnce a vše zlehka osolte a opepřete. Poprašte polovinou tymiánu a částí petrželky a zakryjte polovinou brambor. Navrch dejte zbylé maso a zeleninu, znovu osolte a opepřete a posypte bylinkami( stranou si nechte trochu petrželky) a navrstvěte zbývající brambory. 

Zalijte vše vývarem a přiveďte k varu. Hrnec přiklopte a na mírném ohni vařte 1,5 -2 hodinky. Pokud se z jehněčího masa uvolní tuk, odebírejte ho. Jakmile jsou maso a zelenina měkké a téměř veškerá tekutina se vsákne do brambor, je hotovo. Před podáváním ho ozdobte nasekanou petrželkou. 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (11 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

danuse11, 13. 11. 2020, 22.58

Vypadá to moc dobře,musím vyzkoušet takhle jsem to nikdy nedělala

VaJána, 31. 5. 2020, 20.21

Ta vypadá naprosto neodolatelně

Mygara

Mygara, 1. 12. 2018, 21.27

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 18. 10. 2018, 6.24

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 24. 1. 2018, 2.11

Musí to být moc dobré

iva.t

iva.t, 23. 3. 2017, 9.58

Také bych se docela bála toho jehněčého masa, protože ho neumím připravovat.

Aliisha

Aliisha, 23. 12. 2016, 21.31

Jehněčí jsem nidky nepřipravovala.

Zdeňka S., 15. 11. 2016, 23.43

Vypadá to skvěle, dá se použít i jiné maso?

Mildret, 5. 1. 2017, 9.44

Dá se použít i jene maso jen už to nebude to originální jídlo

Zdeňka S., 5. 1. 2017, 10.00

Tak to je jasné, ale my Češi jsme už takoví, že si hledáme levnější napodobeniny

Mildret, 5. 1. 2017, 10.17

Já vím. Znama nás pozvala na oběd. Pořád se chlubila že má pravý francouzský recept akorát tam má být hovězí a ona dává točeňák

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů