Demikát
Vložil(a): Trixie, 30. 4. 2016 11.50
- Do vody dáme vařit oloupanou a nadrobno nakrájanenou cibuli, na kostky nakrájané brambory, mletou červenou papriku a mletý kmín. Vaříme tak dlouho, dokud brambory nezměknou.
- Brynzu dobře smícháme se smetanou. Pak tuto směs přilejeme do hrnce k uvařeným bramborám a všechno rozmixujeme. Ochutnat a dosolit dle chuti. Po přidání brynze už polévku nevaříme!
- Černý chleba nakrájíme na kostičky a opražíme na rozpáleném tuku (oleji nebo másle, pro nevegetariány i na sádle).
- Polévku nalijeme do talířů, přidáme kostičky opečeného chleba, posypeme pažitkou nebo petrželkou a ochutnáme!
Dobrou chuť!
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 13. 1. 2019, 13.20
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 21. 11. 2018, 5.31
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 8. 3. 2018, 20.46
skvělé, i ten název
slavuska, 21. 12. 2017, 22.58
miluju slovenskou kuchyni, na tuhle polévku se chystám už dlouho, konečně recept , který je jen na 125g bryndzy.
Aliisha, 25. 12. 2016, 14.14
Brynzu mám moc ráda, takže někdy určitě vyzkouším.