Kváskové loupáky

sledováno 1× zobrazeno 119×

Vložil(a): szendrejka, 9. 6. 2016 21.25

Pro vegetariány více než 2 hod. složitější

Ingredience:

Živý kvásek
1 lžíce
Celozrnná pšeničná mouka
150 g
Vlažná voda
50 ml
Vlažné mléko
150 ml
Rozpuštěné sádlo
80 g
Cukr
80 g
Vajíčko
1 ks
Hladká mouka
200 g
Polohrubá mouka
300 g
Sůl
- špetka
Žloutek na potření a mák nebo jiné na posypání
- množství dle chuti

Večer před spaním si zaděláme kvásek z pšeničné mouky, vody a kvásku. Necháme 10-16 hodin kynout přikrytý.

Druhý den přidáme zbylé ingredience a vytvoříme těsto, které necháme kynout další 2-3 hodiny. 

Poté ho rozválíme (já rozválím kruh a krájím jako pizzu na trojuhelníčky, ze kterých pak tvořím rohlíčky). Potřeme žloutkem, posypeme a necháme ještě tak 10 min kynout na plechu.

Pečeme podle trouby, jako klasické kynuté těsto. 

Další Varianta může být, když je naplníme.... ořechy, mák, povidla....

 

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (12 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 21.09

super

Fuga, 6. 12. 2016, 9.08

to stačí na kvásek tak krátká doba?

Pavla33, 10. 7. 2016, 21.19

parádní

dáša, 12. 6. 2016, 0.08

Musí být výborné, ale ten čas mi trochu hatí plány.

szendrejka, 12. 6. 2016, 9.07

Je to kvásek, to je vždy na delší dobu. Ale zase je líp stravitelný A pokud to dostanete do rukou, tak ten večer si zadělat kvásek, už pak do toho receptu ani nepočítáte ))

dáša, 12. 6. 2016, 9.13

Já vím, znám kvásek. Ale nějak na to nemám čas.

kajca, 11. 6. 2016, 13.55

Trvá to dlho ich pripravit,no urcite chutia vyborne.

Bellissima, 11. 6. 2016, 0.06

dobrutka, ale trochu zdlouhave na pripravu a peceni

jitkamety, 10. 6. 2016, 13.26

Vypadá to moc dobře!

snany, 9. 6. 2016, 22.01

Vypadají lahodně

benca, 9. 6. 2016, 21.32

super a s dzemikom

k.o.r.i.n.e.k, 9. 6. 2016, 21.29

super

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight