Housky z kvásku

zobrazeno 56×

Vložil(a): szendrejka, 21. 6. 2016 20.17

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků více než 2 hod. složitější

Ingredience:

pšeničná mouka
150 g
Voda na kvásek
150 ml
Živý kvásek
1 lžíce
Mouka hladká
500-600 g
Voda
250-300 ml
Sůl
10-12 g
Olivový olej
2 lžíce
Vajíčko
1 ks
Vajíčko, mák atd na pomazaní a posypání
- množství dle chuti

Večer si připravíme kvásek - a to tak, že dáme do misky 150g pšeničné mouky, 150 ml vlažné vody a lžíci kvásku (živého). Zamícháme, přetáhneme fólií a zabalíme do utěrky. Necháme přes noc - ideálně 12-16 hodin - vzejít kvásek.

Druhý den ke kvásku přidáme 500-600 g mouky, dala jsem hladkou aby co nejvíc připomínaly ty z obchodu, kvůli dětem :), přidáme vodu 250-300 ml, podle mouky, 10-12g soli, 2lžíce oleje a 1 vajíčko. Smícháme, těsto by mělo mít konzistenci jako kynuté těsto. A necháme ještě odpočívat 2-3 hodinky. 

Poté z těsta tvarujeme housky, potíráme je vajíčkem a sypeme mákem a pečeme zase jako všechno z kynutého těsta. 

Rada: mamča mě učila, že upečené kynuté těsto poznám podle toho, když koláč/housku nadzvednu a má růžový spodek :) 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (7 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga, 6. 12. 2016, 9.09

mít více času, tak pořád jen peču .-)

slunicko, 13. 11. 2016, 15.02

Vyzkousim. Určité budou lepší a chutnejsi jak ty hrůzy z obchodu

Zdeňka S., 5. 8. 2016, 16.00

Miluju kváskové pečivo. Taky je děláme

Pavla33, 10. 7. 2016, 21.19

vypadají nádherně

Bellissima, 26. 6. 2016, 0.27

Děláme to taky tak, ale druhý den přidáváme mouku polohrubou. Doma zase zásadně dbáme na to, aby se ty housky co nejvíce lišily od těch z obchodu, aby jednak děti, a pak i návštěvy viděly, že máme něco zvláštního a lepšího. První den jíme s chutí čerstvé housky jen tak, k čaji a druhý den je rozkrajujeme a mažeme naší domácí pomazánkou.

benca, 22. 6. 2016, 19.59

tieto mame radi

porsche, 21. 6. 2016, 20.46

Vypadaji krasne,diky za recept delam pivni nebo kefirove housky

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight