Domácí housky
Z cukru , mléka a droždí si připravíme kvásek.
Mouku smícháme se solí a vlažným , rozpuštěným sádlem.
Přidáme kvásek a vymícháme hladké těsto.
Rozdělíme na 12 stejných dílů a ihned tvarujeme housky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Necháme 30-40 minut nakynout.
Potřeme rozšlehaným žloutkem smichaným s mlékem a podle libosti posypeme.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca 200 stupňů do zlatova.
Housky jsou opravdu krásně nadýchané a moc dobré :)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (32 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 21. 2. 2021, 17.11
recept ukladam, musim skusit
Kateřina Fárová, 30. 8. 2020, 9.39
Vypadají moc dobře, vyzkouším.
mikka27, 29. 5. 2020, 21.34
Krása, není nad domácí pečivo.
Eliška Kozlova, 27. 1. 2020, 19.23
Trendyterka, 15. 9. 2019, 12.15
Máme raději chleba , ale děti by určitě křupavou božskou nepohrdly