Celozrnný rohlík/houska

zobrazeno 1601×

Vložil(a): szendrejka, 8. 2. 2016 11.21

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

špaldová mouka
2 hrnek
Kostka droždí
1 ks
Olej
1/4 hrnek
Mléko
1 hrnek
Vajíčko
1 ks
Sůl
- špetka

V teplém mléce rozdrobíme kostku droždí, necháme vzejít kvásek a přidáme ho k ostatním ingrediencím.

Tvarujeme rohlíky nebo housky, potřeme bílkem, posypeme lněným semínkem nebo sezamovým, či solí nebo kmínem, dle chuti. 

Pečeme na 180st cca 15 min.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (22 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

lucie25987, 26. 11. 2022, 5.59

Taky doma jíme celozrnné pečivo, ale já ho teda nepeču. Vaření a pečení není moje silná stránka, tak se do takových věcí nechci zbytečně pouštět. Hledám si jen jednoduché recepty, a to pečivo teda není. Navíc máme za rohem skvělou pekárnu https://www.vasepekarna.cz/ , ve které prodávají dobré chleby i koláče a nestojí svět .

70dandule70, 3. 3. 2021, 18.32

Celozrnné pečivo máme moc rádi,musíme vyzkoušet

Bap, 5. 2. 2021, 13.07

Celozrnné pečivo jsem si docela oblíbila, vyzkouším

nancy, 8. 11. 2020, 11.15

Celozrnné pečivo mám ráda, ale ještě nikdy jsem ho nepekla. Budu muset vyzkoušet.

Trendyterka

Trendyterka, 18. 9. 2019, 11.10

Není nad domácí celozrnné pečivo

Bar.Ca., 25. 8. 2019, 19.37

takové rohlíky mám nejraději

Žofinka

Žofinka, 15. 1. 2019, 11.58

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

iva.t

iva.t, 3. 4. 2017, 21.59

Zdavější a zajisté také moc dobré

Zdeňka S., 29. 3. 2017, 19.09

Jé, tak to je dobrota, hned bych si takový domácí dala

Mygara

Mygara, 23. 3. 2017, 12.54

krásně nadýchané

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů