Lyonský salát s vejci

zobrazeno 82×

Vložil(a): szendrejka, 17. 7. 2016 16.26

Bez mléka a mléčných výrobků do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

Ledový salát
1 ks
Baby salát
1 ks
Jarní cibulka
2 ks
Svazek ředkviček
1 ks
Plátky toastového chleba
4 ks
Máslo
1-2 lžíce
Bylinková sůl
- množství dle chuti
Anglická slanina
150 g
Vajíčko natvrdo
4 ks
Balsamicový ocet
2 lžíce
Olivový olej
2 lžíce
Francouzská hořčice
1 lžička
Sůl, pepř
- množství dle chuti

Saláty nakrájíme nebo natrháme na menší kousky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka, ředkvíčky na plátky. Vše vložíme do velké mísy. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle do křupava. Posypeme bylinkovou solí. Slaninu nakrájíme na proužky a na suché pánvi opečeme do křupava. Vajíčko nakrájíme na čtvrtky. Balsamicový ocet prošleháme s olejem, hořčicí, solí a pepřem. ( můžete rozředit i trochou vody) Připravený salát zakápneme zálivkou a promícháme. Rozdělíme do misek a posypeme krutonky, slaninou a ozdobíme vejci. 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (5 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Zdeňka S., 5. 8. 2016, 9.42

To vypadá výborně, přímo k nakousnutí

kajca, 18. 7. 2016, 14.17

Urcite je to dobrota,az sa mi slinky zbehli

Petra Schoberová, 18. 7. 2016, 6.34

Vypada to nadherne

Itany, 17. 7. 2016, 22.15

Same dobre a zdrave veci.a urcite je moc dobry

jitkamety, 17. 7. 2016, 17.30

hmm

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight