Kynutý tvarohový mazanec

sledováno 1× zobrazeno 150×

Vložil(a): szendrejka, 18. 3. 2016 22.40

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Mléko
250 ml
Droždí
25 g
Cukr krupice
90 g
Mouka hladká
550 g
Sůl
- špetka
Tvaroh vanička tučný
250 g
Vajíčka
2 ks
Citrónová kůra
- množství dle chuti
Vajíčko na potření
1 ks
Plátky mandlí na posypání
- množství dle chuti

V teplém mléce rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek, který přidáme ke zbytku ingrediencí. Těsto by mělo být vláčné a pružné. Necháme ho asi hodinku kynout a poté z něj na pomoučeném vále vypracujeme bochánek, který potřeme vajíčkem, necháme ho ještě asi 15 minut kynout, opět potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi. Pečeme asi 40-45 minut dozlatova. 

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (7 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

k.o.r.i.n.e.k, 5. 5. 2016, 21.45

Také dělám podobný a je výborný

Kadlecova-Alena, 29. 4. 2016, 11.50

Chutnalo vsem. Domácí mazanec je vždy nejlepší Diky za recept

Zuzka Čtvrtečková, 22. 4. 2016, 10.37

Mazanec máme rádi, teď bych ho chtěla zkusit udělat v domácí pekárně

Itany, 21. 3. 2016, 18.11

A mate ho vyzkouseny? Aby nebyl tvrdy:)

dáša, 20. 3. 2016, 16.50

Žádný tuk není potřeba?

benca, 19. 3. 2016, 21.13

domaci som nemala, z obchodu

snany, 19. 3. 2016, 8.03

Domácí mazanec je vždy nejlepší

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight