Zapečený květák s mletým masem

zobrazeno 44×

Vložil(a): Anna K., 30. 9. 2016 12.57

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

velký květák
1 ks
mleté maso
200 g
cibule
1 ks
žloutek
1 ks
smetana ke šlehání
200 ml
söjova omáčka
1 lžíce
tuk
na vymazání formy
strouhanka
na vyspání formy
sůl, pepř
dle chuti

Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme, necháme okapat a vychladnout. Mleté maso promícháme s jemně nasekanou oloupanou cibulí, solí, pepřem, žloutkem. Z masové směsi vytvarujeme mokrýma rukama malé kuličky. Okapaný květak rozebereme na růžičky, rozložíme do vymazané a strouhankou vysypané zapékácí formy a mezi ně rozdělíme masové kuličky. Přelijeme smetanou ochucenou sójovou omáčkou. Pečeme na 160 po dobu 30min. Můžeme posypat sýrem.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (2 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

jitkamety, 2. 10. 2016, 8.35

Mnamka

Zdeňka S., 30. 9. 2016, 17.35

S mletým masem jsme ještě květák nedělali, super tip

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight