Makové mléko

sledováno 1× zobrazeno 187×

Vložil(a): szendrejka, 23. 11. 2015 9.37

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Mák
100 g
Voda
800-1000 ml

Mák propláchneme, zalejeme vodou a necháme přes noc stát při pokojové teplotě. Zrnka máku budou sedat ke dnu. Ráno bude voda našedlá, mák postupně totiž uvolní tuk. Přelijte směs do mixéru a rozmixujte. Teprve rozmixováním se do mléka dostanou všechny cenné látky. Výrazně zesvětlá. Poté přecedíme. Já jsem před mixováním přidala ještě 2 datle. Aby bylo mléko sladší. Můžete přidat třeba i banán, záleží na vaší chuti.

KRAVSKÉ NEBO MAKOVÉ?

Mák obsahuje 20% velmi kvalitní bílkoviny, 40-60%  hodnotného oleje, velké množství vlákniny a je také významným zdrojem zinku, hořčíku a železa. V makovém mléce je 12x více vápníku, než v kravském mléce. Mák je vysoce zásaditý, takže makové mléko pomáhá při překyselení organismu.

 

Sdílejte:   | 
6

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (10 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 13.57

super

Jamu, 21. 11. 2016, 3.39

To zni opravdu zajímave

Estrela113, 6. 6. 2016, 21.33

Za toto dávám velkou 1*. Díky moc .

jitkamety, 6. 2. 2016, 15.15

Zkusim

Trixie

Trixie, 6. 1. 2016, 15.59

ráda vyzkouším, vypadá to moc zajímavě a příprava je jednoduchá

janicka2, 25. 11. 2015, 13.33

Vždycky jsem ho měla takové vodové.

nikihiphop, 25. 11. 2015, 0.48

vidím poprvé

Itany, 24. 11. 2015, 12.07

zajímavé

benca, 23. 11. 2015, 17.07

skusim

Katka, 23. 11. 2015, 13.47

Máme ho taky rádi ;o)

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight