Medové jehněčí s kořenovou zeleninou

sledováno 1× zobrazeno 133×

Vložil(a): szendrejka, 21. 3. 2016 22.52

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. mírně ostré jednoduchý

Ingredience:

Jehněčí kotlety nebo steaky
4 ks
Kmín, sójová omáčka, med
- množství dle chuti
Brambory, kořenová zelenina nakrájené na kousky
1,5 kg
Česnek, sůl, kmín, pepř
- množství dle chuti
Olivový olej
- množství dle chuti (Na opékání)

Očištěné maso potřeme směsí medu, sójové omáčky a kmínu a necháme chvíli odpočívat. Troubu rozehřejeme na 180st a připravenou zeleninu rozložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, drceným česnekem a zakápneme olejem. Promícháme, aby se vše rovnoměrně obalilo a pečeme cca 15 minut. 

Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a z obou stran zprudka steaky opečeme. Opečené rozložíme na zeleninu, lehce dosolíme, vše přikryjeme alobalem a ještě tak 20 minut pečeme.

Sdílejte:   | 
5

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Aliisha

Aliisha, 20. 1. 2017, 21.06

Dala bych si, ale jehněčí jsem nikdy nevařila.

Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 6.07

sbíhají se mi sliny

Kadlecova-Alena, 29. 4. 2016, 11.16

pochutnali jsme si cela rodina. Syte jidlo ale vynikajici na obed nebo veceri.

Zuzka Čtvrtečková, 22. 4. 2016, 10.27

Jehněčí jsem dělala jednou a moc nás nenadchlo, nejsme na něj zvyklí

snany, 24. 3. 2016, 19.44

Recept vypadá úžasně, hlavně pečená zelenina

Itany, 22. 3. 2016, 19.37

Hned bych se zakousla:) jeste tak aby mi to nekdo uvaril

jitkamety, 22. 3. 2016, 17.36

hmm

benca, 22. 3. 2016, 8.46

neviem ked to potriem medom, sa mi to vzdy pripali

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight