Medové jehněčí s kořenovou zeleninou

sledováno 1× zobrazeno 90×

Vložil(a): szendrejka, 21. 3. 2016 22.52

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. mírně ostré jednoduchý

Ingredience:

Jehněčí kotlety nebo steaky
4 ks
Kmín, sójová omáčka, med
- množství dle chuti
Brambory, kořenová zelenina nakrájené na kousky
1,5 kg
Česnek, sůl, kmín, pepř
- množství dle chuti
Olivový olej
- množství dle chuti (Na opékání)

Očištěné maso potřeme směsí medu, sójové omáčky a kmínu a necháme chvíli odpočívat. Troubu rozehřejeme na 180st a připravenou zeleninu rozložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, drceným česnekem a zakápneme olejem. Promícháme, aby se vše rovnoměrně obalilo a pečeme cca 15 minut. 

Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a z obou stran zprudka steaky opečeme. Opečené rozložíme na zeleninu, lehce dosolíme, vše přikryjeme alobalem a ještě tak 20 minut pečeme.

Sdílejte:   | 
5

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (7 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 6.07

sbíhají se mi sliny

Kadlecova-Alena, 29. 4. 2016, 11.16

pochutnali jsme si cela rodina. Syte jidlo ale vynikajici na obed nebo veceri.

Zuzka Čtvrtečková, 22. 4. 2016, 10.27

Jehněčí jsem dělala jednou a moc nás nenadchlo, nejsme na něj zvyklí

snany, 24. 3. 2016, 19.44

Recept vypadá úžasně, hlavně pečená zelenina

Itany, 22. 3. 2016, 19.37

Hned bych se zakousla:) jeste tak aby mi to nekdo uvaril

jitkamety, 22. 3. 2016, 17.36

hmm

benca, 22. 3. 2016, 8.46

neviem ked to potriem medom, sa mi to vzdy pripali

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight