Dušená mrkev s vepřovým masem,domácí rozpeky

zobrazeno 158×

Vložil(a): MiskaTekk, 1. 7. 2016 0.51

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Hladká mouka -rozpeky
1 kg
Tuk-rozpeky
70 g
Droždí -rozpeky
30 g
Voda(mléko)-rozpeky
0,1 ks
sul
1 ks
Vepřové maso
500 g
Mrkev
500 g
Máslo
200 g
Hladká mouka
150 g
Cibule,sul a kmín
1 ks

Dušená mrkrev :Do kastrolu dáme kousek (asi 50 g) másla, drobně nakrájenou cibulku, zpěníme, vložíme na malé kostky nakrájené vepřové maso, osolíme a dusíme, až je maso poloměkké. Potom přidáme na tenké lístky nebo nudličky nakrájenou mrkev, podlijeme vodou a dusíme. Když jsou maso i mrkev měkké, zahustíme šťávu troškou zásmažky (tu připravíme z většího množství másla a hladké mouky) a podle chuti osolíme.

Domácí rozpeky:

  1. Vypracujeme kynuté těsto bez vajíčka a zaděláme je vlažnou vodou. Pro zjemnění lze přidat vlažné mléko.

  2. Vytvoříme větší ploché vdolky a dáme je na teplé místo vykynout.

  3. Pečeme je na plechu s povrchem potřeným vodou.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (6 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Sooňaa, 29. 10. 2016, 0.15

Dusenou mrkvicku mame moc radi a rozpeky vubec neznam

Petra Schoberová, 2. 7. 2016, 9.41

hmm, to vyzkouším

jitka46

jitka46, 1. 7. 2016, 23.15

tento recept si asi nechám ujít, připomíná mi školní jídelnu

Jana82, 2. 7. 2016, 9.48

Mně také, já dušenou mrkev moc nemusím.

benca, 1. 7. 2016, 21.10

treba skusit aj trosku z ineho sudka receptov

jitkamety, 1. 7. 2016, 16.38

Zajímavý recept

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight