Krémové rizoto s chřestem

zobrazeno 79×

Vložil(a): szendrejka, 19. 7. 2016 9.37

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Rýže
400 g
Zelený chřest
500 g
Jarní cibulka
1 ks
Máslo
125 g
Olivový olej
2 lžíce
Suché víno
100 ml
Sůl, pepř
- množství dle chuti
Parmazán
60 g

Cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Chřestu odkrojíme dřevnaté části, svážeme ho a vložíme do vroucí a lehce osolené vody s jednou lžící másla. Stačí povařit 3-5 minut. Chřest vyjmeme a ihned ponoříme do studené vody. Vývar uchováme a chřest nakrájíme na kousky. V kastrolu rozpustíme půlku másla a olivový olej a osmahneme na něm cibulku. Poté vsypeme rýži a mícháme až se celá obalí tukem. Podlijeme vínem a mícháme, dokud se celá tekutina nevypaří. Postupně podléváme vývarem z chřestu. Mícháme a podléváme asi 15-20 minut. Odstavíme, důkladně vmícháme zbylé máslo a jemně nastrouhaný parmazán. Vložíme kousky chřestu, aby se prohřály v rizotu a dochutíme pepřem a solí. 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mildret, 25. 11. 2016, 15.04

Já jsem ještě nikdy chřest nejedla možná je na čase ho ochutnat

Zdeňka S., 20. 8. 2016, 20.35

Přiznám se ,že chřest jsem taky ještě nikdy nevařila , ale mám to neustále v plánu. Tak třeba začnu tímhle

jitka46

jitka46, 24. 7. 2016, 22.16

Vypadá to moc dobře, teda až na ten chřest.

snany, 23. 7. 2016, 22.20

Neumím kupovat chřest a pak ho správně uvařit, takže ho do jídelničku nezařazuji. Rizota vypadá lákavě.

dáša, 22. 7. 2016, 8.49

Mně nějak nesedí parmazán bohužel. Jsem asi jediná. Jinak to chutná dobře.

Petra Schoberová, 21. 7. 2016, 7.00

Musi byt moc dobre

Jana82, 19. 7. 2016, 22.14

Zajímavá kombinace.

jitkamety, 19. 7. 2016, 14.33

hmmm mnam

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight