Polentové gnocchi s rajčatovou omáčkou

zobrazeno 119×

Vložil(a): andine, 11. 6. 2019 13.17

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

instantní polenty
100 g
voda
380 ml
balsamicového octa
1 lžíce
plechovka sekaných rajčat
400 g
sušených bylinek
1 lžíce
sůl, pepř
1 množství dle chuti
česnek
1 stroužek

Postup:

1.Polentu nasypejte do vroucí vody a míchejte tak dlouho, dokud nezačne houstnout.

Jakmile je hotová, dochuťte jí solí a pepřem a rozprostřete pomocí vařečky na talíř. Je

dobré ji nechat trochu vychladnout, jinak byste si při tvarování noků nestíhali foukat prsty.

2.Z vychladlé polenty postupně vytvarujte malé kuličky, které z jedné strany ocejchujte

vidličkou. Chutnají výborně jen tak, anebo lehce opečené na oleji.

3.Rajčata přelijte do rendlíku, smíchejte s utřeným česnekem, bylinkami, balsamicem a

zahřejte na požadovanou teplotu. Směs není nutné vařit, chuti prospěje spíše to, pokud se

nechá omáčka odležet.

 

 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (6 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Monuli, 22. 6. 2019, 17.43

Polentu jsem ještě nedělala,někdy vyzkouším

L.janicka.l, 21. 6. 2019, 20.40

K nakousnuti, uz vim co pristi tyden vyzkousim

ROMA-Z, 17. 6. 2019, 14.57

Z polenty jsem měla vždy trochu obavy, jako z její přípravy, ale takhle napsané, to vypadá jednoduše a dobře

Zdeňka S., 16. 6. 2019, 15.12

Zajímavý recept, přiznám se že tohle vůbec neznám

Lenička, 13. 6. 2019, 17.32

To je zajímavý recept. Lehké jídlo pro teplé dny.

Teryk92, 12. 6. 2019, 14.11

Tak to jsem ještě nikdy nejedla.

© 2013 - 2019 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací