Bílé fazole s listovým špenátem a žampiony

zobrazeno 1904×

Vložil(a): Jana82, 17. 9. 2016 20.01

Pro vegetariány Bez vajec 30 min. - 2 hod. mírně ostré jednoduchý

Ingredience:

bílých fazolí v suchém stavu
200 g
mražených špenátových listů
200 g
sterilovaných žampionů
200 g
cibule
1 ks
olej, sůl, pepř
množství dle chuti
rostlinná smetana
množství dle chuti
  1. Bílé fazole přes noc namočíme a druhý den uvaříme v čerstvé vodě doměkka (v obyčejném hrnci to trvá asi hodinu a půl, v tlakovém 40 min).

  2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zcezené žampiony a pokrájený špenát a podusíme pod pokličkou asi 5 minut.

  3. Poté přidáme uvařené bílé fazole, osolíme, opepříme a společně ještě 5 minut dusíme. Na závěr zjemníme rostlinnou smetanou a podle potřeby dochutíme.

    Podáváme s rýží.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (11 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mygara

Mygara, 27. 11. 2018, 11.58

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 29. 10. 2018, 6.01

jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 4. 6. 2018, 10.14

Zajímavý recept je vidět že i bez masa se dá vařit chutně

Fuga

Fuga, 30. 1. 2018, 10.40

spojení se špenátem je zajímavé

Aliisha

Aliisha, 22. 1. 2017, 21.08

Snědla bych to i bez té rýže

Petra Schoberová, 7. 12. 2016, 7.20

vyzkouším vypada to moc dobre

nikihiphop

nikihiphop, 2. 11. 2016, 22.28

s bílými fazolkami jsem ještě nic nejedla, ale dost dobrá kombinace

jitka46

jitka46, 21. 9. 2016, 21.57

všechno co máme rádi je tu pohromadě

Katka

Katka, 19. 9. 2016, 11.37

Ta rýže mi tam přijde navíc. Jinak zajímavá variace na fazole.

jitkamety

jitkamety, 18. 9. 2016, 9.02

Mnam nekdy musim vyzkouset

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů