Houbový štrůdl

sledováno 1× zobrazeno 311×

Vložil(a): Lucie2, 13. 10. 2014 18.58

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

olivový olej
1 lžíce
sušené houby
25 g
máslo
20 g
česnek
3 stroužek
hnědé žampiony
600 g
sušená majoránka
1 lžička
rajčatový protlak
2 lžíce
balzamikový ocet
1 lžíce
sůl
1 špetka
pepř
1 špetka
mražený hrášek
150 g
petrželka
2 lžíce
strouhaný eidam
100 g
listové těsto
500 g
rozšlehané vejce
1 ks (kmín na posypání)

Sušené houby zalijte 200 ml vroucí vody a nechte dvacet minut stát. Poté slijte, vodu uschovejte. Zahřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte olej i máslo, přidejte utřený česnek, po pár minutách i okapané sušené houby a pokrájené čerstvé houby. Za stálého míchání opékejte tři až pět minut. Přidejte majoránku, protlak, balzamikový ocet i vodu z hub. Osolte a opepřete, přiveďte k varu a na mírném plameni nechte deset minut probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte hrášek, petrželku, eidam a nechte zchladnout. Listové těsto rozdělte na poloviny, obě rozválejte dotenka na obdélník, doprostřed dejte houbovou směs (u kratších konců nechte 5 cm místa), zarolujte jako klasický štrúdl, konce svažte kuchyňským provázkem, potřete vajíčkem a pokmínujte. Dejte na 30–35 minut péct. Podávat můžete například se zakysanou smetanou ochucenou rozetřeným stroužkem česneku, solí, pár kapkami olivového oleje a pažitkou.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Bellissima, 8. 6. 2016, 23.58

zvlastni kombinace ale asi dobre

jitkamety, 24. 2. 2016, 17.41

mnamka

Sarka6, 17. 2. 2016, 9.40

Zajimave

mckvak, 23. 11. 2015, 14.27

Vypada to velmmi chutne

Zuzka Čtvrtečková, 17. 11. 2015, 22.19

Děláme

joice, 17. 11. 2015, 17.56

v každom prípade musím vyskúšať

a.nnysek, 17. 11. 2015, 8.38

vypadá božsky

Roxana, 7. 1. 2015, 22.08

Mňam....Lucie2,nejlepší recepty.Já tady normálně dostávám hlad

Naši partneři

© 2013 - 2016 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight