remrole

zobrazeno 59×

Vložil(a): Patricie Silná, 28. 11. 2019 11.08

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Na těsto / korpus:
Tuk na pečení
250 g
Žloutek
1 ks
Hladká mouka
350 g
Studená voda
1 dcl

Do mísy dáme mouku, ztuhlý tuk nastrouháme na hrubo, přidáme žloutek a vodu.

Zpracujeme těsto, které necháme dvě hodiny odležet v lednici.

Těsto si rozdělíme na dva díly,každý díl vyválíme na placku o síle asi 2 mm, šířka 2 cm. Natáčíme na trubičky a před pečením můžeme potřít vajíčkem. Já je nepotírala, proto jsou světlé.

Pečeme asi 15 minut

 

Trubičky můžete plnit klasicým bílkovým krémem či jiným...Pudinkovým, šlehačkovým (plnit před podáváním)

trubičky jsou hned křehké! opatrně plnit. Chut kremrolý se sněhem je totožný s klasickými!!

 

Bílkový krém:

3 bílky, špetka soli, 1 hrnek vody, 1 hrnek cukru.

Cukr s vodou svaříme na cukrový rozvar. Vaří se to delší dobu, hotovo je, když do rozvaru namočíme očko z drátku a vyfouknete bublinky. Necháme na mírném ohni a vyšleháme skoro do tuha bílky a zašleháme rozvar. Šlehejte tak dlouho dokud není sníh studený. Můžete šlehat nad mísou se studenou voudou. Sníh můžete na pár minut dát do lednice a pak plnit, zamezíte tím vytékání sněhu.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (8 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Teryk92, 6. 12. 2019, 19.58

Kremrole jsem ještě nezkoušela.

Fuga

Fuga, 2. 12. 2019, 20.45

Ráda vyzkouším vaše těsto

Zdeňka S., 1. 12. 2019, 21.25

Ty jsem ještě doma nikdy nezkoušela, ale vypadají skvěle

Gustawka, 30. 11. 2019, 20.49

Udělám na vánoce

Ketris

Ketris, 30. 11. 2019, 18.20

Vypadaji chutne!

patricia077, 29. 11. 2019, 19.09

Moje babička taky dělala

Lenička, 28. 11. 2019, 14.48

opět skvělé určitě i dobré.😉

WeruskaSK

WeruskaSK, 28. 11. 2019, 14.01

na ake trubicky sa to nataca? nikdy som to nerobila

© 2013 - 2019 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací