Měkké domácí perníčky

zobrazeno 1783×

Vložil(a): Barbarelka, 2. 12. 2016 10.20

Bez mléka a mléčných výrobků 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Na ozdobu:
Bílky
3-4 ks
Prosátý moučkový cukr
- množství dle chuti
Citrónová šťáva
- množství dle chuti
ostatní:
hladké mouky
1 kg
moučkového cukru
30 dkg
rozpuštěného medu
20 dkg
tuk
10 dkg
soda
2 dkg
vejce
6 ks
Perníkové koření
1 lžíce
Kakao
3 lžíce
Žloutky na potření upečených perníčků
3-4 ks

Postup:
Důkladně promícháme všechny suché ingredience, poté přidáme tuk, vajíčka a med. Vypracujeme hladké těsto a necháme v ledničce odpočinout do druhého dne.

Troubu předehřejeme na 170° C. Z těsta vykrajujeme požadované tvary a pečeme na pečícím papíru.

Menší tvary (do 5 cm) pečeme přibližně 10 - 15 minut, větší tvary 15 – 20 minut. Je třeba vyzkoušet, každá trouba peče jinak. Perníčky by měly být měkké. Ihned po vytažení potřeme ještě horké rozšlehaným žloutkem.

Upečené perníčky necháme nejlépe do druhého dne odležet v plechových krabicích a teprve pak zdobíme.

Polevu získáme vyšleháním jednoho až dvou bílků s důkladně prosátým moučkový cukrem. Vzniklou polevu vložíme do několika malých sáčků a uložíme do ledničky, před zdobením ustřihneme malý růžek a zdobíme dle fantazie

 

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (21 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Teryk92, 2. 12. 2020, 17.59

Takhle krásné já je mít nikdy nebudu

Kateřina Fárová, 2. 12. 2020, 15.04

Také dělávám.

Gustawka, 10. 12. 2019, 10.10

famozní

Ivana.78, 20. 3. 2019, 21.36

Dělám podobné.

Mygara

Mygara, 3. 12. 2018, 19.43

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 16. 10. 2018, 15.08

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 23. 1. 2018, 1.15

Máte je moc krásně nazdobené

Zdeňka S., 18. 3. 2017, 18.09

Zkoušeli jsme a jsou moc dobré

Ptáče 76, 10. 12. 2016, 19.01

perníčky jsou super

Barbarelka, 8. 12. 2016, 16.41

mám je už hotové a jsou měkké záleží také hodně na skladování perníčků a celkově cukroví

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů